Nyomtatás

Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2020. november 11-ig

2020-09-25 752

2020-ban is megrendezzük az évről-évre egyre népszerűbb Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelynek idei jelmondata: Távol is közel. A Múzeumok Őszi Fesztiváljának megrendezésével a hagyományt kívántak teremteni, egy évente ismétlődő, hosszabb időszakot átívelő múzeumi rendezvénysorozattal.

A rendezvény célja: a figyelmet nemcsak ráirányítani a múzeumokra, hanem fent is tartani ezt az érdeklődést, élményt nyújtó, korszerű oktató, szórakoztató, évről-évre megújuló programokkal.

A 2019-es év több világot érintő áttörés évfordulója, amelynek gondolatiságához és céljaihoz a Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsolódik. A 2019-ben kialakított koncepcióval és jelmondattal – „A világ csodái – Felfedezések kora”) – kívánunk megemlékezni:

A Magellán vezette Föld körüli expedíció kereken 500 éve, 1519 szeptemberében indult útjára, és tagjai végül elsőként hajózták körbe a világot. Azután, mintegy 250 évvel később az ipari forradalom okozott átfogó társadalmi, gazdasági és technológiai változásokat. A felfedezések kora azonban még ma is tart, a hazai múzeumok a fesztivál idejére egyéni, ötletes és változatos programjaikkal csábítják felfedezésre és a csodák megélésére a kicsiket és nagyokat. Mindehhez az alábbi tizenegy tematikához kapcsolódóan kínálnak színes programokat.

1. TUDOMYÁNYOS TALÁLKOZÁSOK A MÚZEUMBAN
2. A LÁMPÁS ÉN VAGYOK – TANÁROK NAPJA
3. ÓVODAPEDAGÓGUSOK NAPJA
4. 16 + –FELFEDEZŐK NYOMÁBAN
5. PINCÉTŐL A PADLÁSIG
6. UTAZÓ MÚZEUM

A részletes programokat itt tekintheti meg>> oszifesztival.hu

(Esemény Menedzser)

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek