Nyomtatás

World Press Photo kiállítás 2020. október 25-ig

2020-09-25 825

A World Press Photo Budapesten a harmadik alkalommal fogadja a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeumban! A világszerte 120 városban bemutatott válogatás Magyarországon 2020. szeptember 24-től október 25-ig tekinthető meg.

A gyakran megrázó pályaműveket bemutató tárlatot idén több kísérő kiállítás egészíti ki: a „Digital Storytelling” verseny díjazottjai mellett Tóth József (Füles) PÉLDA-képeim és a Next-Image Mobilfotó című kiállításokat is megtekinthetik.

Soha nem volt még ilyen nagy szükség hiteles képekre és történetekre! A kiállítás és a digital storytelling filmek fontos ismeretekkel szolgálnak napjainkról, olyan történeteket vonultatnak fel, amelyek megállásra, átélésre, gondolkodásra és együttérzésre késztetik a nézőt. A látogatók az évről évre megrendezett kiállításon olyan eseményeket, ismerhetnek meg, amelyekre máskülönben nem figyelnének fel. A benevezett képekről a fotózás neves szakembereiből álló zsűri dönt, amely minden évben új tagokból áll. A zsűritagok függetlenek a World Press Photo Foundationtól, és kizárólag a zsűri választhatja ki a díjra méltó fotókat. Az elbírálás szempontjai a pontos, tisztességes és magával ragadó mondanivaló a világról. Minden versenyző elfogadja az etikai kódexet, és minden díjazott kép szigorú ellenőrzési folyamaton megy át, hogy egészen biztosak lehessünk benne, a fotós valóban szemtanúja volt a jelenetnek.

A kiállítás 151 felvételét a nemzetközi zsűri 73996 fotóból válogatta. Az utazó kiállítást világszerte 120 helyszínen több mint négymillióan tekintik meg. Az elmúlt két évben a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett kiállítás világviszonylatban a második leglátogatottabb volt. Idén is van magyar díjazott! Esther Horvath a környezet kategóriában kapott első díjat.

A kiállítás szervezője már 29. éve a Herald Europa, felelős koordinátora Révész Tamás, aki korábban többszörös zsűritagja és díjazottja is volt a pályázatnak.

Időpont: 2020. október 25-ig.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
További információk: mnm.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek