Nyomtatás

Látogatható a vadászati kiállítás a Hajósi Barokk Kastélyban

365

A Bács-Kiskun megyei vadászok barangolásai a Kárpát-medencében, az Alpoktól a Kárpátokig címmel nyílt meg a kiállítás. Az állandó programként megtekinthető trófea- és preparátumgyűjtemény több száz éves tárgyakat és ismeretterjesztő programokat is felvonultat.

A kiállítás javarészt aranyérmes trófeákból és preparátumokból áll, az egyik teremben kiemelkedően impozáns, régi tárgyakkal, hiszen 19. századi, Hajós környéki főúri vadászatok emlékeit őrzi. Egy másik helyiségben a Kárpátok és az Alpok jellemző állatait lehet megnézni, illetve van múzeumpedagó­giai terem is, benne a magyarországi vadfajok trófeafejlődését – például szarvasok évről évre elhullajtott agancsait – demonstráló anyaggal.

Még egy érdekesség: láthatók a termekben a magyar ötösnek nevezett, öt hazai vadfaj preparátumai és agancsai is.

A Hajósi Barokk Kastély hónapokig, március közepétől pünkösdig tartott zárva, a koronavírus-járvány miatt. Ezt az időt használták ki arra, hogy elkezdték átalakítani a 18. századi épület belső termeit az új kiállítás telepítéséhez.

Helyszín: Hajósi Barokk Kastély
Nyitvatartás: a hétfők kivételével minden nap 10–17 óráig látogatható a tárlat
Információ: hajosikastely.hu

(Forrás: baon.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek