Nyomtatás

Megnyitja idei szezonját az Esztergomi Várszínház

2020-06-30 660

Július 4-én indul a nyári évad, amelyet a nemzeti összetartozás jegyében hirdettek meg.

Az Esztergomi Bazilika lábánál lévő teátrumba a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából az összes környező országból érkeznek magyar színházak, emellett gyerekprogramokkal is várják a családosokat – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Horányi László, az Esztergomi Várszínház művészeti igazgatója elmondta:

a nyári évad a tervek szerint alakul, várhatóan minden szabadtéri program megvalósulhat.

A most meghirdetett program, amely július 4-én a Római karnevál című darabbal indul, szinte megegyezik az eredeti műsortervvel. A változás csupán annyi, hogy a június 26-ra tervezett első előadást végül záróelőadásként tűzik műsorra: A Glembay ház című produkciót augusztus 29-én láthatja a közönség.

A programból kiemelte még a Temesvári Állami Csiky Gergely Színház Hattyúk tava újratöltve című előadását, amely augusztus 8-án lesz látható, valamint a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház – Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Forráspont című előadását, amely augusztus 12-én vendégszerepel Esztergomban.

Hozzátette, hogy a gyerekeket a 20 éve hagyományosan megszervezett Esztergomi Bábos Táborral várják augusztus 3. és 7. között. A kreatív művészeti tábort, amely nagyváradi bábművészek vezetésével valósul meg, 6 és 12 éves kor közötti gyerekek számára rendezik meg.

(Forrás: beol.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek