Nyomtatás

Lovagi torna Visegrádon, az élő középkor városában márciusig a Palotaházban

2020-01-10 2283

A Szent György lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornán mutatják be, hogy miképpen küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon.

A programok kezdetén egy királyt és egy királynét választanak a lovagok a közönség tagjai közül, akiket királyi palástokba öltöztetnek és megkoronáznak. A király felszólítására bevonulnak a lovagok, akik középkori fegyvereikkel célzó és bajvívó tudásukat bizonyítják a királyi párnak és meghívott vendégeiknek.

A párviadalok valósághűen és izgalmasan, esetenként humorral idézik fel a középkori lovagok bátorságát és vakmerőségét. Műsorainkat királyi vadászölyv reptetése is színesíti. A műsor zárásaként vendégeinknek lehetősége nyílik a középkori fegyvereket a lovagok segítségével kipróbálni. A bemutató előtt vagy után lehetőséget biztosítunk étkezésre a Reneszánsz Étteremben.

Programjainkat 30 főtől bármely időpontban megrendezzük. A bemutató magyar, német, angol és olasz nyelveken folyik, egyéb más nyelveken tolmács segítségével történik a műsor levezetése.

Jegyet a Salamon-toronyban a lovagi torna bemutatók kezdete előtt, vagy a Visegrád INFO irodában lehet venni.


Áprilistól-októberig a Salamon-toronyban szerda és szombati napokon 12:00 órától, októbertől-márciusig pedig a Palotaházban szombatonként szintén 12:00 órai kezdettel kerül megrendezésre az egész országban egyedülálló programunk, a lovagi torna.

Egy rövid videó a lovagi tornáról:

További információk: visitvisegrad.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek