Nyomtatás

SlowXmas: adventi lelassulás Budapest tematikus utcáin

2019-12-20 973

Szaunázás a Gárdonyi téren? Saját készítésű bonbon a Ráday utcában? Budapest öt ikonikus utcája másként várja a karácsonyt!

Budapest tematikus utcái ismét együtt készülnek az adventre. Összefogtak, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre. S mindezt tegyék környezettudatosan.

A SlowXmas kezdeményezésben a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) vesznek részt.

slowx

A tematikus utcák közös programja tudatosan lett egy adventi kalendárium: november 30. és december 24. között ugyanis minden napra tartogatnak valamit az arra járóknak: egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot.

A Ráday utcában előtérbe kerül a bor és a csokoládé. Főzhetünk például forralt bort csapatokban, és megversenyeztethetjük főztünket a Claro Bisztró törzsközönségével. Az utcában újoncnak számító Bonbonierben ínycsiklandozó bonbonokat készíthetünk saját kezűleg.

A Fashion Streeten az apróságok gyermekkoncerteken táncolhatnak, miközben a felnőttek a felkapcsolt karácsonyi világításban gyönyörködhetnek.

Ismét lesz Szauna-sziget a Gárdonyi téren, ahogy a Könyv Csere Bere sem maradhat el: a december 7-ei akció célja, hogy az általános és középiskolás gyerekek minél több ifjúsági könyvhöz juthassanak hozzá a Mitziben felállított standokon.

A Falk Miksa utcában december 11-én Séta üzletről üzletre címmel tartanak vezetett sétát, ahol a galériások ajánlanak karácsonyi ajándéknak egyedi, különleges műtárgyakat.

A KultUnioban, azaz a VI.-VII. kerület multikulturális negyedében a Bézs Rádió nyilvános műsorfelvételén lehet részt venni, míg a K11-ben zenés darabokra invitálnak.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek