Nyomtatás

Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont

8458

A tudomány és a természet számtalan csodája van jelen életünkben. Nap mint nap használjuk azokat a technikai újításokat, amelyeket a fizikának, a kémiának és más tudományágaknak köszönhetünk. De vajon tudjuk-e, hogyan működnek ezek, és egyáltalán hogyan működik a körülöttünk lévő világ?

Az Agóra Tudományos Élményközpont  mindennapi életünk csodáit magyarázza meg közérthetően és élményszerűen.

Mit kínál az Agóra?

A létesítmény új attrakció a régió kínálatában; minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket.

agora1

Az Interaktív térben több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni: találkozhatunk Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthetjük jó néhány illúzió titkát, próbára tehetjük reflexeinket, vagy utat kereshetünk a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban.

Az Agórában érdekes előadásokat, filmvetítéseket és egyéb színes programokat kínálunk; nálunk mindig lehet valami újat tanulni. A központ egy hatalmas, színes osztályterem, ahol teret adunk iskolai csoportok rendhagyó tanóráinak és speciális kísérleteknek, hogy a tanulás élmény legyen. A legkíváncsibb fiatalok pedig az Agóra klubban bontakoztathatják ki tehetségüket.

Az Agóra egy folyamatosan megújuló interaktív, kulturális és tudományos centrum, ahol nem csupán a természettudományos tárgyak népszerűsítésére, hanem egyfajta tudományos alkotóközösség létrehozására is törekszünk; továbbá lehetőséget biztosítunk az innovatív hazai cégek számára a fejlesztéseik, eredményeik bemutatásához.

Helyszín: Debrecen, Nagyerdő, Botanikus Kert
Bejárat a Móricz Zsigmond út felől!

GPS: É 47.557387 K 21.616698

Nyitva tartás:
Kedd-péntek: 13-tól 18 óráig
szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig
hétfő: szünnap

További információ:
Telefon: +36 (52) 518-620
E-mail: www.agoradebrecen.hu
http://www.agoradebrecen.hu/

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek