2019. július 18., csütörtök - Frigyes

Felejthetetlen élmény a mezítlábas park: 11 vidéki ösvény nyomában

mezitHatalmas élmény, s emellett testünknek-lelkünknek is jó szolgálatot tesz egy ilyen séta. Jó időben vágyunk a szabadba, keressük az élményeket, az aktív kikapcsolódás különböző módjait. Erre nyáron különösen sok lehetőség adódik. Ellátogathatunk például mezítlábas, vagy más néven Kneipp-parkba, ami amellett, hogy hatalmas élmény, a testünknek is jó szolgálatot tesz,...

...hiszen az, hogy mezítláb sétálunk különböző, olykor kicsit kellemetlen felületeken, felpezsdíti a vérkeringésünk, erősíti az érfalakat, nő a talpi érzékelésünk, és még az egyensúlyérzékünket is fejleszti. És természetesen kiváló móka, sok nevetéssel, aminek szintén jótékony hatásai vannak.

Meleg után egy kis fenyőtoboz, lapos kavicsok után nagyobb kövek, aztán sóder, vagy esetleg fakéreg? Mindegyik más érzet, más élmény és tapasztalás. Az eltérő felületeken lépkedve változatos talpmasszázsban részesülünk, hol bök, hol simogat, hol nyom – minden felület más talpi reflexpontot serkent aktivitásra. Mindez szép környezetben, szabad levegőn.

A mezítlábas parkok kicsiknek és nagyoknak felejthetetlen élményt nyújtanak, így mindenképpen érdemes ellátogatni az ország valamelyik ilyen parkjába.

Összegyűjtöttünk belőlük egy csokorral.

Bükfürdői Kneipp Park

bukfurdoi

510 méter hosszúságú Bükfürdőn, a Lajos parkban található Kneipp száraztaposó pálya, ahol eltérő méretű kövek, kavicsok, zúzalék, fenyőkéreg, toboz, homok alkotta felületeken sétálhat a vállalkozó szellemű. A mezítlábas séta nem csak a gyerekeket várja, minden korosztály számára élményeket és felfrissülést kínál. A séta után a felnőttekre vár a jógapark, a gyerekeknek pedig egy természetes bokorlabirintus nyújt maradandó emlékeket. Kellemes kikapcsolódást jelent egy kis ejtőzés a friss levegőn, madárdalos környezetben, az árnyas fák tövében, vagy az Organikus Pont lebegő gumóiban.

Konda-völgyi mezítlábas ösvény

Testileg-lelkileg is feltöltődünk, ha ellátogatunk Dombóvárra, s itt megkeressük a Konda-völgyi Kneipp ösvényt. Csodálatos, fás-ligetes, tóparti környezetben helyezkedik el a 125 méteres taposó ösvény, ezen tehetjük próbára a talpunk különböző felületeken. Ez a város legromantikusabb helyszíne, ide köthető egy gyönyörű legenda, Iovina és Kond szerelme. A monda szerint, ha a tó vízében kedvesünkkel együtt megmossuk az arcunk, és elmondjuk a fogadalmat, a Napisten áldásával örökké egymáséi leszünk.

A park nincs elkerítve, bármikor látogatható.

Csopaki Szabadidő Park

mezitlabas

A Sport utcától a községi strand területéig terjedő szakaszon épült ki Csopakon a szabadidőpark, és a Kneipp-ösvény, amit 2015-ben adtak át. A fektetett fa oszlopokkal szegélyezett mezítlábas ösvényen, eltérő anyagú felületek váltakoznak. Különböző méretű kavicsok, kövek, fenyőkéreg, fakorong burkolat, tőzeg, fenyőtoboz, meggymag, tégla és kiskockakő burkolatok változatosságán sétálhat végig a bátor jelentkező. Van itt néhány fa akadály, egyensúlyozó gerenda, farönk is, amelyek próbára teszik a látogatókat. Aki pedig elfárad, kényelmes padokon pihenhet meg, csodálva a Balatont és annak élővilágát.

Remeteszőlős, mezítlábas ösvény

2 évvel ezelőtt adták át Remeteszőlős pihenőparkját, a Bodzaliget Pihenőparkot 12 állomásos tanösvénnyel, játszótérrel. A mezítlábas ösvényen végighaladók kavicson, murván, homokon, fadeszkákon, tobozokon haladva pezsdíthetik fel a vérkeringést a talpukban. A talp után az orrát is próbára teheti, aki akarja, hiszen a közelben fűszerkert is található.
A parkot a Vénusz utcában érdemes keresni.

Tabajdi Mezítlábas Park

tabajdi

Távolban a Vértes, körben a csodás táj, Tabajdon minden adott egy nagyszerű nap eltöltéséhez. Rengeteg különböző felületen sétálhat végig, és fejlesztheti a talpát az, aki nekivág az ösvénynek. Sétálhat bazalt köveken, téglákon, tőzegen, kavicsokon, kukorica csutkán, fahasábokon, homokon, de akár a vízbe is belegázolhat, aki akar. A 21 féle felület kiválóan hat a testre, egyensúlyérzékekre, testtartásra. A park 30 perc alatt bejárható, a végén a kicsikre játszótér is vár, ha nem fáradtak el eléggé.

A park éjjel-nappal várja a kalandozni vágyókat, és a házi kedvencet sem kell otthon hagyni, hiszen kutyával is végigjárható.

A park bejárata a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett található.

Százhalombatta, mezítlábas ösvény

Százhalombattán, a Régészeti Park keleti részén található a 70 m hosszú mezítlábas ösvény, tölgy és juhar fák között. Kerek kavicsokon, fenyőtobozokon, téglákon, friss füvön, nádkötegeken sétálva pezsdíthetjük fel talpunk vérkeringését, ha a Parkban járunk, ahol 2700 éves halomsírokat is láthatunk, valamint bepillantást nyerhetünk a bronz- és vaskori falvak életébe, mindennapjaiba.

A mezítlábas ösvény a Régészeti Park része, így belépőjeggyel látogatható.

Ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Ház és Kneipp Kert

olboi

Ölbő szélén, a Dózsa Gy. utcában álló ház 2012-ben telt meg élettel, ekkor jött létre a Szent Miklós Gyógyfüves Ház, ahol minden az egészségről és a természetről szól. Gyönyörű gyógynövénykert és Kneipp ösvény található itt, ahol a sokféle felület alaposan megdolgozza a talpunk. A kertet vizesárok öleli körbe, s ezen egy fahíd is épült, amin áthaladva egy akácosba juthatunk el.
Nyugalom, béke, csend – ez vár itt mindenkit, és ha valaki megéhezik finom bio módszerekkel előállított, egészséges ételeket fogyaszthat.

A hely hétköznaponként 8-16 óra között látogatható.

Vasi Hegyhát – Kneipp-témaút

Hazánk egyetlen témaútja, amely a Kneipp-módszerre épül 13 település összefogásával jött létre: Csehimindszent, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Kám, Mikosszéplak, Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa, Rábahídvég, Szemenye, Vasvár, Alsóújlak.

Ha az útvonalat bejárjuk, nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy tettünk az egészségünk megőrzéséért. Az útvonalakon különféle érdekes, ún. Kneipp műtárgyakat találunk, többek közt lábáztatót, könyöklőt, taposót, labirintust, de van gyógynövénykert és meditációs szék is. Minden helyszín kipróbálása ingyenes.

Csehimindszenten például van taposó, ahol kavicsokon, fakérgen, homokon, tobozokon lehet körbemenni. Körben gyógynövényeket csodálhat, aki arra jár.

Eplény Ámos-hegyi kilátó és mezítlábas ösvény

epleny

Eplényben a Libegőn és a kilátón kívül Mezítlábas ösvényt is talál az, aki a csodálatos bakonyi vidéken tölt el egy napot. A libegővel felutazva rövid séta után, a kilátó alján található az ösvény, ahol a vállalkozó kedvűek végigsétálhatnak, taposva homokon, köveken, nagyobb sziklákon, fenyőtobozokon. A talpak megmasszírozása után a kilátóból fenséges látvány tárul elénk, s aki ezek után sétára vágyik, az lelibegőzve tanösvényeken is bejárhatja a bakonyi erdőt.

Hét Patak Gyöngye Natúrpark

Alsómocsoládon igazi paradicsom várja a gyerekeket. Az ingyenesen kipróbálható Kneipp-ösvény mellett számos más, izgalmas kalanddal találkozhatnak a kicsik: kipróbálhatják az íjászatot, az agyagozást, a gyertyaöntést, kenuzást, de kereshetnek kincset vagy vizsgálhatják a csillagokat is. Ezeken kívül számos más dologba is belekóstolhatnak a gyerekek, ami a falusi élethez és a természethez köthető.

Ceglédi Mezítlábas Park

cegledi

Cegléd határában, a Dinnyéshalom dűlő határában található az erdei tornapálya és a mezítlábas park. Csodaszép környezetben került kialakításra az ösvény, ahol 20 féle felületen – homokon, földön, bazaltkövön, apró sziklákon, kavicsokon, gyepen, tőzegen, téglán, folyami homokon, betonon, agyagon – sétálhatunk végig. Itt előre egyeztetett időpontban fogadják a látogatókat, és belépő is van, létszámtól függően 300/500 Ft.

Ha nyár, akkor kirándulás, szabadtéri programok, kaland. S ha kaland, akkor irány egy mezítlábas ösvény, ahol nevetve tehetsz valamit tested egészségéért.

Forrás: sokszinuvidek.hu

  • 1
  • 2
  • 3

BETA évfordulós szerszámajánlatok!!!!!

ful2 1

 Minden év elején óriási várakozással veszik kézbe a BETA szerszámok rajongói a újonnan kiadott BETA Szerszámkatalógust, amit szinte a szerszámosok bibliájaként is tekinthetünk, hiszen nincsen olyan szerszám, vagy újdonság, amit ne találnánk meg, a most már közel 600 oldalas könyvben.

2019-től, mely a BETA szerszámtörténelmében kiemelkedő év, hiszen fennállásának 80. évfordulóját ünnepli, már nem csak az év elején, de az évközben kiadott katalógusok is az újdonságok csodáját képviselik a márka hű partnereknek.

Az alábbiakban a legújabb katalógusból mutatunk be néhány szerszámot, melyet rövidesen üzletünkben is elérhetnek, de addig is megrendelhető elérhetőségeinken.
 

BETA 42/B9-80° típusú, évfordulós csillag-villás kulcs készlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 9 részes készlet, egyedi évfordulós csomagolásban

- 6-7-8-10-11-13-14-17-19 méretben

- a 19mm-es kulcs arany színben

- a belső csomagolás tépőzáras rollniban

- nettó akciós ára: 23.000.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

BETA 2001/B20-80° típusú, évfordulós szerszámkészlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 20 darabos szerszámkészlet összetekerhető, klasszikus bőr tokban

- BETA villáskulcsok: 55/6x7 - 8x9 - 10x11 - 12x13 - 14x15 - 16x17 - 18x19 mm 

- BETA 1128BMX műszerész olló

- BETA 1150 kombinált fogó 180mm

- 1201 és 1202 típusú csavarhúzók lapos és keresztélű

- nettó akciós ára: 38.000.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

BETA 1293/D8-80° típusú, évfordulós csavarhúzó készlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 8 részes csavarhúzó készlet

- 5 lapos és 3 kereszt élű csavarhúzóval

- ergonómiai, csúszás biztos nyéllel

- nettó akciós ára: 14.900.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.BETA C20L-80° típusú, évfordulós fém szerszámosláda

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 550x200x210 mm

- fekete színben

- ötrekeszes

- nettó akciós ára: 16.400.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.


 

  BETA 96T/S5-80° típusú, évfordulós T-nyelű imbuszkulcs készlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 5 részes T-nyelű imbuszkulcs készlet

- 2,5-3-4-5-6mm méretekben

- évfordulós dobozban

- nettó akciós ára: 12.800.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

BETA C24S/7-80° típusú, évfordulós szerszámkocsi

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 7 fiókos szerszámkocsi

- 7 teleszkópos, csapágyazott fiók

- a fiókok habgumival béleltek

- kerék átmérője 125mm 2 fix és 2 forgó (egyik fékes)

- mérete: 445x740x995mm

- központi zár elöl, biztonsági zárral

- statikus teherbírás: 800 kg

- beépített oldalsó flakontartó

- kiegészíthető 2400S-R/PC papírtekercstartóval

- Tömeg: 66 kg

- nettó akciós ára: 141.700.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

További újdonságokért tekintse
meg katalógusainkat, vagy érdeklődjön elérhetőségeinken! ►►
 
 

 BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban  
 

betaspecialpromotion150216     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 
 
TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

 

Mindenkor és Mindenhol BETA!
BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 Sokáig csak úgy tekintettünk a BETA márkára, mint a kéziszerszámok vezető márkájára. Napjainkra azonban alig tudnánk olyan területét felsorolni életünknek, ahol valamilyen szinten nem jelenik meg az ismert narancssárga logó. Jelen összeállításunkban a kertészkedőknek szeretnénk BETA termékeket ajánlani, melyeket azonnal, készletről meg tudnak vásárolni a TERMESZ Szerszámházban, Budaörsön.
 
Egy kényelmes gumicsizma, amivel bátran lépkedhetünk a kertben, egy puha térdeplő, amin keresztül még a kavicsokat sem fogjuk érezni. Egy kényelmes, könnyített anyagból készült, mondhatni „kisvakond” kertésznadrág, amiben számtalan zseb található. Munkavédelmi kesztyű, szintén narancssárga színben, ami megvédi kezünket a sérülésektől is, de ugyanakkor nagyon jól szellőzik, továbbá egy műanyag szerszámos táska, amiben nagyon sok kerti szerszámot tárolhatunk.

 


BETA 7328EA Gumicsizma

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- Top Visibility stílusú gumicsizma

- orrvédővel, és nemesacél középtalppal

- 38-47-es méretig elérhető

- rendelhető még fekete színben is

- bruttó ára: 9.350.- Ft

- rendelési kódszámok:

7328EA – narancssárga színben

7328EN – fekete színben

 

 

BETA 2254T Térdvédő szőnyeg

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

-térdvédő szőnyeg

- csúszásgátló EVA anyagból

- 200 gr. súlyú

- mérete: 290x470x30 mm

- fekete-narancssárga színben

- akciós bruttó ára: 6.985.- Ft

- rendelési kódszáma: 2254T

 

 

BETA 7863E kertésznadrág

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- kertésznadrág könnyített kivitel

- 65% poliészter és 35% pamut

- XS – 4XL méretben elérhető

- térdvédőnek kialakított hellyel (nem tartozéka a nadrágnak)

- bruttó akciós ára: 13.590.- Ft

 

 

BETA CP15L szerszámos táska

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 558x277x270mm méretben

- hosszított kivitelű, erős műanyagból

- 30 kg teherbírásig

- 3 darab kivehető kis rekesz, valamint egy darab belső tálca

- akciós bruttó ára: 15.494.- Ft

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

 

 

 BETA 9574O munkavédelmi kesztyű

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- erősített hüvelykujj és mutatóujj kialakítással

- érintőképernyős eszközök használatához is alkalmas műbőr végződéssel

- M-L-XL-XXL méretben elérhető

- gumis csuklórésszel

- elérhető narancssárga, vagy fekete színben

- bruttó ára: 7.030.- Ft

 

 

Ráadásként, amikor nagyon süt a nap, egy BETA napszemüveget szeretnénk ajánlani kedves olvasóinknak.

 

 

 BETA 9580S napszemüveg

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- UV400 védelemmel ellátott

- kényelmes műanyag keret

- tokkal együtt szállítva

- bruttó átadási ára: 6.305.- Ft

 

 

További újdonságokért tekintse
meg katalógusainkat, vagy érdeklődjön elérhetőségeinken! ►►

 

 

 BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban  
 

betaspecialpromotion150216     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ 
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

Az ideális "nyomtató munkatárs"Tűri a nyomdafestéket?

brenyaHa egy cégnek megnyerő az arculata, az már fél siker. A jól kialakított és összeszedett vizuális megjelenés (például a nyomtatott anyagok...


Milyen az ideális „nyomtató munkatárs”?

nyomtatAz olajozott ügymenet fontosságát senkinek sem kell taglalunk. Az irodákban zajló munka azonban sokszor speciális igényekkel jár...


A gondtalanság biztosítékai

 nyomtatojoTeljesítménykényszer alatt lévő irodai környezetekben a legkisebb fennakadás vagy probléma nagy feszültséget tud gerjeszteni...