2019. július 18., csütörtök - Frigyes

Szelfizni akarsz? Már van rá egy múzeum Budapesten, imádják a turisták

selfi4Nemzetközi példák alapján 35 millió forintból nyitott kifejezetten szelfizésre berendezett helyet (és cukrászdát) a magyar Paniq szobákat is üzemeltető Koltai Balázs és párja Gangel Lilla. A befektetésük pár hónap alatt megtérült, a decemberi nyitás óta már több mint 25 ezer látogatójuk volt, készül a második hely, és a külföldi terjeszkedést is tervezik.

„Museum of Sweets & Selfies”, hivatalosan így hívják a helyet, szelfimúzeumként hivatkoznak rá az alapítók is, de ha az ember – legalábbis, harminc felett – a bejárat után áthalad a cukrászdán, és eléri az attrakciókat, sokkal inkább egy játszótéren érzi magát: színes, csilliviili, játékos kinézetű, mozgó dolgok. Nem véletlenül: az egészet arra rendezték be, hogy minél jobban mutasson Instagramon, ma ezek a trendek, nehéz már kitűnni a tömegből, amikor másodpercenként milliárdnyi poszt születik. Márpedig mi másért jönne el egy szelfimúzeumba az ember, ha nem azért, hogy kicsit kitűnjön a tömegből, ha nem is az Instán több (tíz)ezer követőjének, akkor legalább a haveroknak, Facebook-profilképpel.

selfi

A szelfimúzeum ötlete külföldről jött: Koltai Balázs, aki a magyar Pániq szabadulószobákat viszi (A Pániqról és a magyar szabadulószoba-iparról a Forbes magazin 2018 októberi számában írtunk részletesen), egy üzleti tárgyaláson hallotta, hogy a tengerentúlon már léteznek hasonló múzeumok. „Amikor hazamentem Lillához, mutattam neki Instán a fényképeket, már létező múzeumokról. Elhatároztuk, hogy csinálunk egy hasonló koncepciójú helyet. Nem lemásolni akartuk, hanem az üzleti koncepciót megvalósítani egy egyedi hellyel” – mondja Balázs, aki nemrég az RTL-en is szerepelt a Cápák között című üzleti vetélkedőben (oda egy barátjával vittek kocsmai baltadobálós ötletet, amibe végül a cápák nem fektettek).

„2018. január 26.” – vágja rá Gangel Lilla (Balázs párja, és most már üzlettársa) habozás nélkül, amikor arról kérdezem, mikor döntötték el, hogy belevágnak a dologba. „Ezt a dátumot sosem fogom elfelejteni. Az ember életében jönnek olyan lehetőségek, amikről pontosan tudod, valamit kezdeni kell velük” – mondja. Akkor még a gyógyszeriparban dolgozott, épp akkor léptették elő, de azonnal tudta, hogy váltani fog. Végül májusban ott is hagyta a munkahelyét. Jól kiegészítik egymást Balázzsal: ő saját bevallása szerint az ötletelésben, a nagy vonalak kitalálásában a legjobb, a legelső fázis a kedvence, Lilla viszont a múzeum részleteivel, berendezésével, kinézetével szeret foglalkozni.

selfi2

Végül 2018. december hatodikán, Mikuláskor indult el a múzeum, de addig nemcsak a díszletekkel kellett foglalkozni.

„Ahol most ülünk, ez a hely romokban állt, a fő vonalai látszottak. De rögtön láttuk, hogy ez megfelelő ingatlan, méretében és elrendezésében jó”

– mondja Lilla. A budapesti Paulay Ede utcában álló (pincével együtt) 400 négyzetméteres helyiség 15 évig kihasználatlanul állt, amikor Balázsék átvették, földet kellett eltakarítani, nekik kellett kialakítani a szellőzőrendszert, sokat festettek. Összesen 35 millió forintot tettek bele az indulásba, saját költségen. Az elején kerestek még cégtársakat, végül aztán ketten csinálták meg a szelfimúzemot. „Nem hirdettük meg a neten, de társat kerestünk, mert nem volt meg a tőke, és biztonsági játékosok vagyunk. Nem tudtuk mennyi lesz a vége” – mondja Balázs.

Viszont akkori számításaik bejöttek: egyrészt a költségek is megálltak ott, amivel kalkuláltak, és a látogatók is hamar megérkeztek. Az elején felkértek két influenszert, hogy reklámozza a helyet, a többiek viszont már jöttek maguktól. Az elején főleg magyarok, most már jellemzően külföldiek (a múzeumot turistáknak szóló angol nyelvű kiadványokban hirdetik), naponta 150-en. A nyitás óta 25 ezren jártak a szelfimúzeum 11 szobájában, ezzel már márciusra meg is térült a nyitáskor befektetett összeg. Belépőből háromfélét árulnak, 2990 forintért lehet hétköznap menni fotózkodni másfél órára, ugyanez hétvégén 3500 forintba kerül. Csoportoknak és családoknak van külön 2800 ért belépő – Balázs szerint amúgy is egyik célcsoportjukat jelentik a családok, a gyerekek is szívesen jönnek ide. És ugyan sokkal inkább játszótérnek látják a tereket, hiába képzelték el az alkotók eredetileg inkább múzeumnak az egészet, Lilla szerint ma már jobban figyelnek arra, hogy a látogatók használni is fogják a kirakott tárgyakat, és számolnak az amortizációval is. Emellett a látogatókat is több felirat tájékoztatja, hogy éppen mi az, amire nem lehet felmászni, csak 100 kilót bír el, vagy éppen cipővel nem szabad rámenni.

selfi3

A múzeum híre organikusan is jól terjed, kiváló felület erre az Instagram: itt figyelt fel rá Dukai Regina is februárban. “Üzletasszonyként, webshop-tulajdonosként folyamatosan figyelnem kell a különleges, szép helyeket, ahol lehetőségem van extra körülmények között fotózni a termékeimet” – mondja arról, mire tudta használni a szelfimúzeumot.

A múzeumokban mindig van a látogatás végén valamilyen shop, Balázsék is szerettek volna valamit, végül az angol névhez igazodva (sweets) a cukrászda mellett döntöttek. A süteményeiket Sitkei Balázs cukrász csinálja, és kávét is kapni. A bevételben ez gyakorlatilag egyelőre láthatatlan, de ezen is szeretnének majd fejleszteni.

Viszont ennél is nagyobban gondolkodnak: még idén megnyitnák a következő, kétszer akkora helyet, Budapest belvárosában. Lilla már dolgozik az új szobákon, valószínűleg ezt is meg tudják oldani befektető vagy cégtárs bevonása nélkül. Lilla a gyógyszeriparban megtapasztalta, hogy ha egy originális gyógyszernek lejár a védelme, akkor az a legcélszerűbb stratégiai húzás az originális gyártótól, ha maga hozza létre originális készítményének első generikumát – azaz már védjegy nélküli, bárki által gyártható változatát a korábban védett gyógyszernek. Lilla szerint ez időzítés és szemlélet kérdése, az így gondolkodó gyártó pedig így sokkal nagyobb piaci részesedést szerezhet azon a piacon is, ahova későbbiekben számos más generikus versenytárs léphet be. Úgyhogy most a második szelfimúzeummal most saját maguk konkurenciájává válnak Lilláék is. Egy éven belül pedig már nemzetközi terjeszkedésben is gondolkodnak.

Forrás: forbes.hu

  • 1
  • 2
  • 3

BETA évfordulós szerszámajánlatok!!!!!

ful2 1

 Minden év elején óriási várakozással veszik kézbe a BETA szerszámok rajongói a újonnan kiadott BETA Szerszámkatalógust, amit szinte a szerszámosok bibliájaként is tekinthetünk, hiszen nincsen olyan szerszám, vagy újdonság, amit ne találnánk meg, a most már közel 600 oldalas könyvben.

2019-től, mely a BETA szerszámtörténelmében kiemelkedő év, hiszen fennállásának 80. évfordulóját ünnepli, már nem csak az év elején, de az évközben kiadott katalógusok is az újdonságok csodáját képviselik a márka hű partnereknek.

Az alábbiakban a legújabb katalógusból mutatunk be néhány szerszámot, melyet rövidesen üzletünkben is elérhetnek, de addig is megrendelhető elérhetőségeinken.
 

BETA 42/B9-80° típusú, évfordulós csillag-villás kulcs készlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 9 részes készlet, egyedi évfordulós csomagolásban

- 6-7-8-10-11-13-14-17-19 méretben

- a 19mm-es kulcs arany színben

- a belső csomagolás tépőzáras rollniban

- nettó akciós ára: 23.000.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

BETA 2001/B20-80° típusú, évfordulós szerszámkészlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 20 darabos szerszámkészlet összetekerhető, klasszikus bőr tokban

- BETA villáskulcsok: 55/6x7 - 8x9 - 10x11 - 12x13 - 14x15 - 16x17 - 18x19 mm 

- BETA 1128BMX műszerész olló

- BETA 1150 kombinált fogó 180mm

- 1201 és 1202 típusú csavarhúzók lapos és keresztélű

- nettó akciós ára: 38.000.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

BETA 1293/D8-80° típusú, évfordulós csavarhúzó készlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 8 részes csavarhúzó készlet

- 5 lapos és 3 kereszt élű csavarhúzóval

- ergonómiai, csúszás biztos nyéllel

- nettó akciós ára: 14.900.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.BETA C20L-80° típusú, évfordulós fém szerszámosláda

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 550x200x210 mm

- fekete színben

- ötrekeszes

- nettó akciós ára: 16.400.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.


 

  BETA 96T/S5-80° típusú, évfordulós T-nyelű imbuszkulcs készlet

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 5 részes T-nyelű imbuszkulcs készlet

- 2,5-3-4-5-6mm méretekben

- évfordulós dobozban

- nettó akciós ára: 12.800.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

BETA C24S/7-80° típusú, évfordulós szerszámkocsi

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 7 fiókos szerszámkocsi

- 7 teleszkópos, csapágyazott fiók

- a fiókok habgumival béleltek

- kerék átmérője 125mm 2 fix és 2 forgó (egyik fékes)

- mérete: 445x740x995mm

- központi zár elöl, biztonsági zárral

- statikus teherbírás: 800 kg

- beépített oldalsó flakontartó

- kiegészíthető 2400S-R/PC papírtekercstartóval

- Tömeg: 66 kg

- nettó akciós ára: 141.700.- Ft+áfa

- az ajánlat érvényessége: 2019.december 31.

 

További újdonságokért tekintse
meg katalógusainkat, vagy érdeklődjön elérhetőségeinken! ►►
 
 

 BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban  
 

betaspecialpromotion150216     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 
 
TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

 

Mindenkor és Mindenhol BETA!
BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 Sokáig csak úgy tekintettünk a BETA márkára, mint a kéziszerszámok vezető márkájára. Napjainkra azonban alig tudnánk olyan területét felsorolni életünknek, ahol valamilyen szinten nem jelenik meg az ismert narancssárga logó. Jelen összeállításunkban a kertészkedőknek szeretnénk BETA termékeket ajánlani, melyeket azonnal, készletről meg tudnak vásárolni a TERMESZ Szerszámházban, Budaörsön.
 
Egy kényelmes gumicsizma, amivel bátran lépkedhetünk a kertben, egy puha térdeplő, amin keresztül még a kavicsokat sem fogjuk érezni. Egy kényelmes, könnyített anyagból készült, mondhatni „kisvakond” kertésznadrág, amiben számtalan zseb található. Munkavédelmi kesztyű, szintén narancssárga színben, ami megvédi kezünket a sérülésektől is, de ugyanakkor nagyon jól szellőzik, továbbá egy műanyag szerszámos táska, amiben nagyon sok kerti szerszámot tárolhatunk.

 


BETA 7328EA Gumicsizma

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- Top Visibility stílusú gumicsizma

- orrvédővel, és nemesacél középtalppal

- 38-47-es méretig elérhető

- rendelhető még fekete színben is

- bruttó ára: 9.350.- Ft

- rendelési kódszámok:

7328EA – narancssárga színben

7328EN – fekete színben

 

 

BETA 2254T Térdvédő szőnyeg

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

-térdvédő szőnyeg

- csúszásgátló EVA anyagból

- 200 gr. súlyú

- mérete: 290x470x30 mm

- fekete-narancssárga színben

- akciós bruttó ára: 6.985.- Ft

- rendelési kódszáma: 2254T

 

 

BETA 7863E kertésznadrág

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- kertésznadrág könnyített kivitel

- 65% poliészter és 35% pamut

- XS – 4XL méretben elérhető

- térdvédőnek kialakított hellyel (nem tartozéka a nadrágnak)

- bruttó akciós ára: 13.590.- Ft

 

 

BETA CP15L szerszámos táska

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- 558x277x270mm méretben

- hosszított kivitelű, erős műanyagból

- 30 kg teherbírásig

- 3 darab kivehető kis rekesz, valamint egy darab belső tálca

- akciós bruttó ára: 15.494.- Ft

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

 

 

 BETA 9574O munkavédelmi kesztyű

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- erősített hüvelykujj és mutatóujj kialakítással

- érintőképernyős eszközök használatához is alkalmas műbőr végződéssel

- M-L-XL-XXL méretben elérhető

- gumis csuklórésszel

- elérhető narancssárga, vagy fekete színben

- bruttó ára: 7.030.- Ft

 

 

Ráadásként, amikor nagyon süt a nap, egy BETA napszemüveget szeretnénk ajánlani kedves olvasóinknak.

 

 

 BETA 9580S napszemüveg

BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

- UV400 védelemmel ellátott

- kényelmes műanyag keret

- tokkal együtt szállítva

- bruttó átadási ára: 6.305.- Ft

 

 

További újdonságokért tekintse
meg katalógusainkat, vagy érdeklődjön elérhetőségeinken! ►►

 

 

 BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban  
 

betaspecialpromotion150216     BETA szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

 

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ 
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu

Az ideális "nyomtató munkatárs"Tűri a nyomdafestéket?

brenyaHa egy cégnek megnyerő az arculata, az már fél siker. A jól kialakított és összeszedett vizuális megjelenés (például a nyomtatott anyagok...


Milyen az ideális „nyomtató munkatárs”?

nyomtatAz olajozott ügymenet fontosságát senkinek sem kell taglalunk. Az irodákban zajló munka azonban sokszor speciális igényekkel jár...


A gondtalanság biztosítékai

 nyomtatojoTeljesítménykényszer alatt lévő irodai környezetekben a legkisebb fennakadás vagy probléma nagy feszültséget tud gerjeszteni...