2019. május 25., szombat - Orbán

7 füstbe ment balatoni álom

  • 2019. április 18., csütörtök 07:02
  • Promóció

hetfustbalcsiA világ legnagyobb aquaparkja a Balatonon: Bár teljes bizonyossággal nem állítható, hogy soha nem valósul meg tény, hogy a több mint egy évtizedes tervezés és többszöri nagy bejelentések dacára, máig nem kezdődött meg egyik tervezett helyszínen sem, a világ legnagyobbjának beharangozott aquapark felépítése.

Az eredeti tervek szerint a komplexum a vörösberényi part mellett, mintegy 110 hektáros területen, 1,7 kilométer hosszúságban helyezkedett volna el. A közel 5 milliárd eurós teljes költségvetés magában foglal egy gyógyvizes medencekomplexumot, szörfpályákat, különböző vizes sportos tréningpályákat, kalandparkot, akváriumokat, valamint az ezek kiszolgálására alkalmas szállodákat, éttermeket és egy ötezer férőhelyes parkolót. A projekt legkülönlegesebb eleme a fűzfői öböl 30 méter mélyre kikotort medrébe tervezett luxusszálló, amit mini tengeralattjárókkal lehetne megközelíteni. Tekintve, hogy semmilyen hatástanulmány és környezeti felmérés nem készült a látványtervekhez, idővel minden potenciális balatoni önkormányzat kihátrált a projekt mögül, melynek utolsó ismert célpontja Sármellék volt, ahol szintén nem történt a mai napig előrelépés a projekt megvalósításában.

hetfust

Síkomplexum a badacsonyi bazaltbánya helyén

A Badacsony tóra néző oldala hajdan nem az árnyas erdőiben kiránduló turistáktól, hanem az 1903-1965 között működő kőbányától volt hangos, ahol elsősorban a fellendülő vasútépítési munkálatokhoz termeltek ki összesen közel 12 millió tonnányi bazaltot. A látkép és a terület élővilága ugyan erősen megsínylette a fél évszázados bányászati tevékenységet, de szerencsére nem sokkal a bánya bezárása után, sikerült tájvédelmi körzetté nyilvánítani a területet, egyúttal fejlesztési tervek készültek a térség hasznosítására. Turistaszállókat és éttermeket terveztek az üresen álló épületekben kialakítani, a bánya kötélpályáját pedig sífelvonóként szerették volna újrahasznosítani. A cél a Badacsony téli turisztikai központtá alakítása volt, ahol jégvitorlázás, korcsolyázás és túrázási lehetőségek várták volna a kül-és belföldi turistákat.

hetfust2

A Veszprém-balatoni vasútvonal

1909-ben kezdte meg hatvan évig tartó pályafutását az első gőzvontatású vasút Veszprém és Balatonalmádi között. A pályaszakasz 1968-as bezárását a gőzmozdonyok számára kifejezetten nehéz terepviszonyokkal és ezáltal túl hosszú menetidővel, valamint az alacsony utasforgalommal indokolták. A pálya bár sokáig tervezték, valószínűleg soha nem nyit újra, hiszen a 71-es főút feletti felüljárót időközben elbontották, a nyomvonalat részben beépítették vagy egyéb célokra hasznosították, illetve a nehéz terepviszonyok miatt túlzottan magas beruházási költségekkel kellene számolnia a kivitelezőknek.

hetfust3

Toronyház a keszthelyi Balaton parton

Talán napjaink egyik legtöbb indulatot kiváltó, aktuális balatoni témája az-az intenzív ingatlanfejlesztési-és beruházási hullám, amely szinte minden tóparti települést érint kisebb-nagyobb mértékben. Ennek lehetett volna talán legékesebb mintapéldája a keszthelyi Balaton-partra tervezett 25 szintes, közel 100 méter magas lakóház, amelynek kivitelezése hosszas huzavona után, végül a svájci befektető késlekedése miatt nem kezdődhetett meg. A 2019. március 15-én hatályba lépő új országos, de a Balaton Kiemelt Üdülőkörzettel külön is foglalkozó területrendezési tervnek köszönhetően, várhatóan nem is kerül mostanában újra terítékre olyan gigaberuházás, amely a Balaton közvetlen partmenti területeit érinti.

Balatonring

Az eredetileg Sávoly mellé tervezett versenypálya alapkövét 2008-ban rakták le. A több mint 4 kilométer hosszú versenypálya teljes költségvetése 80 millió euró lett volna, de a részben állami, részben magántőke bevonásával tervezett projekthez szükséges kölcsönt, a Magyar Fejlesztési Bank egy kipattanó korrupciós botrány miatt végül nem hagyta jóvá, így zátonyra futott a kivitelezés. A helyiek igyekeznek rendben tartani a kb. 200 hektáros területet, amely a megkezdett munkálatok miatt mezőgazdasági művelésbe már nem vonható, viszont belterület lévén és a mai napig érvényes, megújításra váró építési engedéllyel együtt, komoly értéket képviselhet értő, kellően bátor és elszánt kezekben.

hetfust4

Keszthely-Hévíz villamosvonal

Az először az 1800-as években, majd a Balaton-fejlesztési Tanácsnál 1970 környékén újra felmerült ötlettel, legutóbb egy 2006-os tanulmány is foglalkozott. A máig beteljesületlen nagyszabású terv lényege az lett volna, hogy villamosvonallal kötik össze a keszthelyi kikötőt és a hévízi tó bejáratát. A vonalon főleg nosztalgia kocsikból álló járműparkot üzemeltettek volna, melynek funkciója nem csupán a személyszállításban merült volna ki, önálló idegenforgalmi attrakcióként is számoltak vele. Sajnos a többszöri nekifutás ellenére máig nem történt előrelépés az ügyben, ráadásul mind a két település közti megfelelő buszközlekedés, mind az utasforgalmi adatok a többmilliárdos beruházás ellen szólnak.

hetfust5

Összefüggő balatoni sétány Keszthelytől Balatongyörökig

A terv lényege, hogy az 1974-ben kijelölt, Balatonból kikotort iszap elhelyezésére szolgáló zagyterek mára kellően megtömörödött és kiszáradt területeit, az illetékes önkormányzatok visszakövetelnék az államtól, ezáltal lehetővé téve, hogy rendbe tehessék és pályázhassanak azok újrahasznosítására. A négy érintett település célja, hogy a kb. 5 kilométeres szakasz teljes hosszában végigsétálhatóvá váljon, valamint a természetes élőhelyek megtartásával az adott önkormányzat terveinek megfelelő létesítményeket lehessen kialakítani. Hosszas várakozás után, az idén márciusban hatályba lépő új Balaton-törvénynek is nevezett csomaggal rendeződni látszik a helyzet. A törvény kimondja, hogy az érintett 180 önkormányzatnak összhangba kell hoznia fejlesztési terveit az új törvénnyel. A zagyterek felhasználásának feltételeit egy hamarosan hatályba lépő kormányrendelet fogja megnyugtatóan rendezni, amely többek között a kikötők létesítésének szabályait is rögzíti. Az évtizedek óta megvalósíthatatlannak tűnő Keszthely-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy-Balatongyörök sétány kialakítása újra elérhető közelségbe került.

nadasbalcsi

Forrás: nekemabalaton.blog.hu

  • 1
  • 2
  • 3

Májusi PROXXON krova készlet
aranyat ér mindenkinek!

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban
 
Május 31-ig, extra akciót hirdetünk a PROXXON 23.040 típusú, 56 részes,  ½”-os krova készletére! 

PROXXON szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban

-  56 részes krova készlet fém dobozban szállítva

-   ¼” és ½” krova készlettel 4-32mm-ig

-   16-os és 21mm-es gyertyakulcsok

-  kardonok ¼” és ½” méretben

-   csúszó szárak

-   bitcsavarozó szár

-   Torx, imbusz, lapos és kereszt élű dugós bitfejek

-   mini imbuszkulcs készlet

-   nettó lista ára: 26.986.- Ft+áfa, azaz bruttó: 34.272 Ft

-  AKCIÓS NETTÓ ÁRA most csak: 
22.990.- Ft+27% áfa!!!!!!!!!!!!!!

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy egy ipari, professzionális krova készlet boldog tulajdonosa legyél! 

Májusi PROXXON most aranyat ér, nem csak minőségben, de árban is!

Megrendelheted 2019. május 31-ig:

-   emailben: [email protected]

-   telefonon: +36 23 414-640

-   Facebook-on: 
https://www.facebook.com/szerszambudaors/

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

 

 További termékek megtekinthetők a 
PROXXON 2019. évi katalógusában! ►►

 

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

  

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ 
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu


Az akció 2019. május 31-ig, illetve a készlet erejéig érvényes. Ezen határidőt követően érvényét veszíti!

PROXXON, a zollos szerszám sorozat!

 

 Napjainkban egyre több azon műhelyek száma, ahol zollos méretezésű szerszámokra van igény, sőt, egyáltalán nem is hiányozhat a készletből. Autószerelés, repülőgépek, az igazi klasszikus angol autók, és még sorolhatnánk a zollos méretek felhasználási igényét. Ehelyett, inkább bemutatjuk a Proxxon zollos sorozatát, amit már készletről megvásárolhatnak a
 

Termesz Szerszámházban Budaörsön.

  Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

Proxxon zollos csillag-villás kulcs készlet

 Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban


- 12 részes zollos készlet

- tépőzáras rollniban szállítva

- ¼”-13/16” mérettartományban

- bruttó ára: 14.890.- Ft

- rendelési kódszáma: 23.816

 
 

Proxxon zollos krovakészlet

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

- 65 részes krovakészlet

- műanyag dobozban szállítva

- 5/32”- 1-3/8” mérettartománybam

- gyertyakulcsok

- toldók

- kardáncsuklók

- bitfejek

- mini imbuszkulcs készlet

- racsnik ¼” és ½” méretben önkioldó krovacserével

- bruttó átadási ára: 45.990.- Ft

- rendelési kódszám: 23.294
  
További termékek megtekinthető a
PROXXON 2019. évi katalógusában! ►►

 

Proxxon kéziszerszámok Budaörsön a TERMESZ Szerszámházban

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ 
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640 
e-mail: 
[email protected]
web: 
www.termesz.hu