2018. november 17., szombat - Hortenzia, Gergő

Ezek a legjobb kisvasutas kirándulások extrákkal

kisvasut2A vasút a helyváltoztatás igazán élvezetes, ráadásul környezetbarát módja. Ha kisvasúton utazunk, az élmény nem is feltétlenül ér véget az utolsó állomáson, hiszen az utóbbi években számos új szolgáltatás épült ki a népszerű megállók környékén. Összeállításunkban hasznos tippeket adunk, hogyan tehetjük még izgalmasabbá a kisvasutazással egybekötött kirándulásainkat.

Bükk-fennsík

Az Eger fölé emelkedő Nagy-Eged szinte hívogat a Bükkbe. Szerencsére nem is nehezebb eljutni a hegység mélyébe, mint a város határába. Ráadásul akár egész napos körtúra is kerekedhet a programból. Ha a fő vasútállomáson vagy az egri vár megállóhelyén felszállunk a Szilvásváradra tartó mellékvonal járatára, egy órával, na meg két alagúttal később már a Szalajka-völgy kapujába érkezünk.

Innen az erdei vasút egészen a híres Fátyol-vízeséshez, a Bükk-fennsík tövéhez visz, de közben az emelkedő harmadát is leküzdi. A maradék kétharmadot a Bélapátfalva fölé tornyosuló Bél-kő tövéig a sárga sáv jelzésen tehetjük meg, ahonnan már egyenletesen lefelé vezet az út a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút Stimeczház végállomásáig.


erdeivasut1

Fáytolvízesés megálló

Bővebb információ az Egererdő Zrt. honlapján.


Éjszakai zakatolás a Zselicben

A Zselicről a legtöbbünk szemében meglehetősen idilli kép él. Ritkán lakott, dombos vidék, ahol ma is sok helyen találkozhatunk égig érő famatuzsálemekkel, a múlt századból itt felejtett parasztházakkal és kúriákkal, amikor pedig leszáll az éj, a fényszennyezéstől mentes égbolton csillagok milliárdjai ragyognak fel. Aki tett már nagyobb túrát errefelé, alighanem tapasztalhatta, hogy ez a kép bizony valódi, ráadásul nap mint nap átélhető. Aki pedig csak most szeretne megismerkedni a vidékkel, talán a legjobb összefoglalót kapja, ha az almamelléki erdei vasút egyik tematikus utazásán vesz részt.
annamellek
Annamellék

A menetrend szerinti járatokon kívül induló, előre meghirdetett nappali és éjszakai vonatozásokhoz a mindentől távoli Sasrét végállomáson az évszaknak megfelelő programok kapcsolódnak:

szakvezetéses séta a végállomás melletti ősbükkösben, csillagles, éjszakai rovarok fénycsapdás megfigyelése, szarvasbőgés-hallgatás, vagy csak egy hangulatos ebéd a sasréti vadászkastély teraszán.

Bővebb információ a Mecsekerdő Zrt. honlapján.

Vonatból hajóra

Európa egyik legnagyobb ártéri erdejében az élővilág és a víz kapcsolata határozza meg a mindennapokat, és mindebben az ember még erdőgazdálkodóként vagy vasútépítőkét is csak vendégként van jelen. Ezt tökéletesen érezni is lehet azon a közel félórás vonatúton, amelynek során a szerelvény Keselyűs állomásáról a Duna-parti végállomásra ér, hiszen már Keselyűsre is bő félórás út vezetett Szekszárd felől, erdőn-mezőn át.

gemenc
Gemenc: földön és vízen a Duna mentén

Így olyan helyekre is eljuthatunk, amelyek a folyó sodrása miatt nehezen elérhetők.

A 100 fő befogadóképességű hajó egyórás körútja idén nyáron június 5-én és augusztus 20-án indul innen, de a környék más kikötőiből egyéb időpontokban is találunk járatokat. Csoportok számára a hajó – a vasút járataihoz hasonlóan – különjáratként is megrendelhető.

Bővebb információ a Gemenc Zrt. honlapján.

Tovább a teljes cikkhez: Ezek a legjobb kisvasutas kirándulások extrákkal

Black TOOL Friday!

 
Tudtad???
 

A fekete péntek, vagy Black Friday a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott a hagyományos bevásárlási szezon kezdete. 1966 óta használják a Black Friday elnevezést, melynek használata 2009-re vált általánossá világszerte. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtöke, ezért a Black Friday mindig november 23-29. közé esik, a
 

TERMESZ Szerszámház Budaörsnél pedig
November 23-án pénteken lesz!!!!


 Már reggel 8.00 órától, egészen 18.00 óráig várlak a Black Friday napon a Termesz Szerszámházban!
 
Keresd a Black Friday emblémát az üzletben lévő termékeken, mi pedig azonnal érvényesítjük az akár 50% kedvezményt!!!!!!!

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

www.termesz.hu

 

E kupon kinyomtatásával, kedvezménnyel vásárolhatsz 2018. november 23-án  a nyitvatartási idő alatt, az üzletben lévő termékekre! A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, az akciós termékekre nem érvényes, és nem meghosszabbítható! Készpénzre nem váltható!

Kockázol, vagy kockáztatsz?!


Ugyan idén november 13-a nem péntekre esik, de azért a szerencsét, és a kedvezményt nem engedjük elszaladni.

A játék lényege, hogy választhatsz a fix 10%, vagy a három kockával dobható, maximum 18%-os kedvezmény közül.

Mindenkinek egy lehetősége van a dobásra, ami minimum 3%, vagy a maximum 18%, vagy a fix10%. A döntést a Te kezedbe adjuk, de utólagosan már nem lehet választani a fix 10%-os kedvezményt.

Genius szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!

 
Vagy kockázol, vagy kockáztatsz!

 
Gyere el üzletünkbe 2018. november 13-án kedden, és ragadd meg a szerencsédet a kockákkal.
 
Az üzletben található összes termékre érvényes a kedvezmény, kivéve a már akciós, és kedvezményes árú termékeket! A kedvezményt a számla végösszegéből vonjuk le. A kedvezmény készpénzre nem váltható, későbbi vásárlás során nem érvényesíthető, és kizárólag 2018. november 13-án 8.00 és 17.00 óra között vehető igénybe.


Addig is tekintsd meg a
GENIUS új GT-19 nagykatalógusát!
►►

 


 TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

www.termesz.hu