2017. szeptember 19., kedd - Vilhelmina

25 év után épülhet új kongresszusi központ

kongresszusi kozpontAz új kongresszusi központ építése 2017-ben elindulhat - mondta az NGM helyettes államtitkára a Turizmus és profit című szakmai konferencián Budapesten. A szakma által régóta sürgetett beruházást, amelyre lett volna évekkel ezelőtt piaci jelentkező (a SYMA Rendezvényközpont), először az adminisztráció majd a 2007 utáni a pénzügyi válság akadályozta meg.

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár a konferencin elmondta: elkészült a budapesti konferencia-, és programturizmus fejlesztésének középtávú koncepciója, ami a központ megépítéséhez szükséges források biztosításáról és ütemezett felhasználásáról szóló előterjesztés részeként tavasszal kerül a kormány elé - számolt be a realista.hu.

A kész koncepciótervet és a tervezési programot még idén véglegesítik, 2017-ben a források ismeretében elindulhat az építkezés, az várható átadás 2018 végén lehet. A KSH legfrissebb adatairól kiemelte: a turizmus tavaly rekordévet zárt, minden fontos mutató nőtt a nemzetközi nehézségek ellenére, a magyar turizmus kínálata jelentősen javult.

(Forrás: Üzleti hírszerzés)