Nyomtatás

Két új állandó kiállítás nyílt a szolnoki RepTárban

2019-09-18 317

nagyrepA két új tárlat: katonai repülős karikatúrákat és az első világháború időszakát bemutató óriásplakátokat láthatnak az érdeklődők a szolnoki repülőmúzeumban.A repülés sava-borsa című összeállításban különleges, katonai repülős karikatúrák szerepelnek, a kollekció a RepTár műemlék épületében, a 172 éves Indóházban látható – írja a múzeum közleményében.

Az összegzés felidézi, hogy a régi időkben a katonai repülőtereken különböző faliújságok voltak hivatottak a harci kedvet fenntartani, aktuális információkat közölni. Ezekre sokszor kerültek az ügyesebb, rajzolni tudó katonák karikatúrái is, amelyek a mindennapi élet eseményeivel foglalkoztak, humorral fűszerezve a szolgálat napjait.

rep

Az óriásplakát-kiállításon az első világháború időszakát bemutató plakátok szerepelnek, az anyag a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával került a szolnoki múzeumba azzal a céllal, hogy a korabeli festmények segítségével a látogatók bepillantást nyerjenek a Nagy Háború korabeli ábrázolásába. A plakátok a korabeli propaganda eszközei voltak, ezek segítségével igyekeztek a hátországot megnyerni a háborús erőfeszítéseknek.

Fontos része az új kiállításnak az Aero című újság, az időszak egyik jelentős sajtóterméke, amely rendszeresen beszámolt az aktuális légi eseményekről.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek