Nyomtatás

Égett a MOM Sport teteje, meghalt egy nyolcéves gyerek

2019-06-25 369

tuzolto2Kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres, használaton kívüli fabódé a Csörsz utcai szabadidő- és sportközpont, a MOM Sport tetején hétfő este fél hétkor a XII. kerületben, írja a katasztrófavédelem. A tűzoltók az oltás során egy nyolcéves gyermeket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, ám a helyszínen életét vesztette.

A Bors úgy tudja, hogy egy kislány volt az áldozat.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek elmondta, a használaton kívüli fabódé belseje gyulladt ki. Az ott dolgozók poroltóval elkezdték az oltást, majd a kiérkező tűzoltók 10-15 percen belül megfékezték a lángokat. Egy gyereknek sikerült időben kimenekülnie az épületből, a másikat a tűzoltók hozták ki. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, a hatósági vizsgálatok jelenleg is folynak.

Három ember könnyebb füstmérgezést szenvedett, őket a mentők a toxikológiai osztályra szállították, nyilatkozta Bodnár Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI-nek.

csörsz

A helyszínen tartózkodó kollégánk hét előtt több tűzoltóautót, rendőrt és mentőt is látott a budai sportközpont előtt. Azt írta, az utcáról csak a füstöt lehetett észre venni.

Később telefonon sikerült elérnünk a MOM Sport recepcióját, ahol azt mondták, kiürítették a teljes épületet, az uszodát és a csarnokot is, habár a tűz csak a szomszédos Fitness and More edzőtermét érintette. Felhívtuk az edzőtermet is, amelynek illetékesei nem tudtak részletesebb tájékoztatást adni a tűzről, mert állításuk szerint a fabódé nem hozzájuk tartozik.

A MOM Sport vezetősége este fél tíz után a Facebook-oldalán reagált a tűzesetre. Azt írják,

a Gesztenyéskertben levő játszótérről két gyerek bemászott a Csörsz utcai Mom Sportcsarnok elzárt területére, ahonnan az épület tetején levő zárt tárolóhoz jutottak.

Hozzáteszik, mindenben együttműködnek a BRFK nyomozóival annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozhatta a szörnyű tragédiát. „A haláleset miatt mély megrendülésünket és együttérzésünket fejezzük ki” – írják.

A bejegyzést megosztotta a Hegyvidéki Önkormányzat is. Azt írják mellé:

Mély megrendüléssel osztjuk meg a MOM Sport közleményét, és őszinte együttérzésünket fejezzük ki a hozzátartozóknak.

A kis faházról egyelőre csak annyit tudni biztosan a Google Street View alapján, hogy öt évvel ezelőtt is ott állt az épület tetején.

A MOM Sport üzemeltetője a XII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. A sportlétesítmény 2008-ban Sportmax néven nyitott, az épületet az önkormányzattól bérelte a cég 2012 végéig, amikor megszűnt a bérleti jogviszony. Hat éve az önkormányzati kft. működteti MOM Sport Uszoda és Sportközpont néven.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, olvasható a rendőrség oldalán.

Forrás: index.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek