2019. október 17., csütörtök - Hedvig

Mennyibe kerül a gyerekek nyári táboroztatása?

haromcukiA magyar szülők 68 százaléka feladatának érzi, hogy fedezni tudja gyermeke nyári táborozásának költségeit. Ezt akkor is megtennék, ha ez számukra anyagi nehézséget okozna, vagy éppen lemondással és külön erőfeszítéssel járna - derül ki az OTP Bank Öngondoskodási Indexének eredményeiből. A szülőknek érdemes időben elkezdeni a pénzügyi tervezést.

A táborozás gyakran nemcsak egy lehetséges nyári program a gyermekek számára: sok nyári és napközis tábor egyben a megoldást is jelenti a gyerekek felügyeletének szünidei problémájára. Utóbbi esetekben akár több hetet is eltölthet táborban egy-egy gyermek, de a többgyermekes családoknál is sokszorosan jelentkezhet egy-egy tábor heti vagy többheti árának terhe.

A szülők eltökéltsége a táborozó gyermekek számából is kitűnik. Mint azt Tóth Béla, a taborfigyelo.hu portál ügyvezetője elmondta; idén nyáron várhatóan 215 ezer gyermek vesz részt különféle táborokban, tehát rendkívül nagyszámú család érintett a táborozás, illetve annak költségeinek kérdésében.

tabor

„Egy átlagos, ottalvós nyári tábor heti díja szállással, ellátással hozzávetőlegesen 50 ezer forint, a napközis táborok valamivel olcsóbbak, átlagosan 35 ezer forintba kerülnek egy hétre" – mondta el Tóth Béla. „Ez a tavalyi árakhoz képest 10 százalékos drágulást jelent. Tapasztalataink szerint egy gyermek átlagosan másfél hetet tölt nyáron valamilyen táborban. Jellemző továbbá, hogy a napközis, azaz a gyermekeket reggeltől délutánig foglalkoztató táborokba több hétre is beíratják a szülők gyermekeiket."

  • 1
  • 2
  • 3