Nyomtatás

A turizmus fejlesztése adhat lendületet a vidéki vállalatoknak

2019-05-23 319

noemiturVidéken szegénységtudatos az emberek gondolkodása, ami részben annak tudható be, hogy alkalmazotti munkakörben, három műszakban, napi nyolc órás munkavégzés mellett is nagyon keveset keresnek, és nem mernek vállalkozni. Mihalcsek Noémi, a Golden Events Kft. ügyvezetője szerint a helyzet megváltoztatásához első lépésben meg kell mutatni nekik...

...hogyan foghatnak bele egy vállalkozásba, és megfelelő tudásanyagot kell átadni nekik vidéki tréningek, képzések segítségével, hogy felismerjék a potenciális lehetőségeiket.

Magyarországon hatalmas a szakadék Budapest és a vidék között, ami a vállalkozókedvet illeti. A fővárosban teljesen más a közeg, az emberek sokkal motiváltabbak, merészebbek, főként azért, mert a turizmusra építik a vállalkozásaikat. Mindeközben más településeken az embereket egy belső félelem gátolja abban, hogy megvalósítsák álmaikat. Ezért viszont nem hibáztathatják magukat, mivel sokszor nincsenek a megfelelő tudás és információ birtokában.


Mihalcsek Noémi, a Golden Events Kft. ügyvezetője szerint hatalmas probléma vidéken, hogy egyáltalán nincs, aki megtanítsa az embereket vállalkozni, és emiatt sokan bele se gondolnak, hogy az alkalmazotti léten túl is van élet.

Ráadásul azon a fiataloknak nincs megfelelő rálátásuk arra, hogy milyen oktatásba fektessék a pénzüket. Ők már egy új generációt képviselnek, és a szüleiknek sok esetben fogalmuk sincs, merre indítsák a gyerekeket a felgyorsult világban.

A rendezvényszervező vállalkozó a Mentorprogram aktív részeséként próbál irányt és jövőképet adni a fiataloknak. A kezdeményezés lényege, hogy a szakértők segítsenek lebontani a korlátaikat, hogy tisztában legyenek az értékükkel, bátran kiaknázhassák a tehetségüket. Egy presztízs-közösség, ami maradandó nyomot hagy a társadalomban örökségként.

„Nagyon keveset keresnek vidéken az emberek alkalmazottként, de a szegénységtudatos gondolkodásmódjuk miatt képtelenek kilépni a mókuskerékből. Meg kell tanítani nekik, hogyan lehet belevágni egy vállalkozásba, de ehhez el kell hozzájuk juttatni a szükséges tudásanyagot. Én büszke vagyok a gyökereimre, és szerencsi lányként küldetésemnek érzem, hogy támogassak olyan kezdeményezéseket, melyek segítik a vidéken élőket és az előre jutásukat”

– fogalmazott.

Mihalcsek Noéminek úgy látja, hazánkban kirívó hiányosság, hogy a fővárosban élő kétmillió magyar és a Budapestre látogató külföldiek nem érdeklődnek a vidéki élet iránt. Ez rávilágít a turizmus hiányaira, amiben ő hatalmas fejlődési potenciált lát.

„Magyarország csodái egyrészt élményt adnak az embereknek, másrészt fejlesztik a vidéki vállalkozásokat is. Imádok repülni és ejtőernyőzni, és számomra gyakran kitárul a világ hazánk kincseire. Rendezvényszervezőként szeretném bemutatni ezeket a tájakat, látványosságokat, és olyan programokat próbálok szervezni, amivel országunk hírnevét vihetném és általuk pozitív irányba erősíthetném”

– magyarázta a szakértő, aki tíz évig alkalmazottként dolgozott és ezután lett vállalkozó.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek