Nyomtatás

Minden eddiginél nagyobb területet foglalnak el a brnói védelmi szakvásárok, amelyek élvonalbeli honvédelmi technikát vonultatnak fel

2019-04-16 871

idetMájus 29-én nyitják meg a brnói védelmi szakvásárok kapuit – ekkor veszi kezdetét a 15. IDET nemzetközi honvédelmi és biztonságipari szakvásár, a 19. PYROS nemzetközi tűzvédelmi technológiai szakvásár és a 10. ISET nemzetközi biztonságipari szakvásár. Ez a három rendezvény alkotja a honvédelem, a tűzvédelem és a biztonságtechnika vezető közép-kelet-európai seregszemléjét,...

...egyúttal pedig rendkívül kedvező lehetőség a cseh honvédelmi és biztonságtechnikai iparnak, hogy átfogóan mutassa be kínálatát a potenciális megrendelőknek szerte a világból.

„A kiállítók még nagyobb érdeklődést mutatnak az IDET iránt, mint két évvel ezelőtt és gazdagabb lesz a bemutatott kínálat. A növekedés mindenekelőtt az elfoglalt kiállítási terület jelentős bővülésének köszönhető, hiszen a vállalatok több vonzó eszközt és berendezést akarnak bemutatni“ - mondta el Michalis Busios, az IDET igazgatója.

MIK

A szakvásáron a Cseh Köztársaság hadseregének eddigi legnagyobb, 53 milliárd cseh koronára (670 milliárd Forintra) tervezett megrendeléséért versengő összes fontos pályázó bemutatkozik. A 210 lánctalpas gyalogsági szállító harcjárművet valószínűleg négy pályázó termékei közül választják ki: a brit BAE Systems a CV 90-es, a spanyol General Dynamics European Land Systems az Ascod, a német PSM a Puma és a szintén német Rheinmetall Landsysteme a Lynx típust kínálja.

Az IDET látogatói mind a négy páncélozott szállító harcjárművet megtekinthetik, de a gyártóik természetesen további kínálatukat is felvonultatják. A cseh szárazföldi hadseregnél már rendszeresített Pandur gumikerekes szállító harcjármű gyártója, a General Dynamics például rögtön két másik nehéz lánctalpas és egy gumikerekes harcjárművet is bemutat. A kategória újdonságai közül kétségtelenül figyelmet érdemel a Gerlach páncélozott taktikai harcjármű. A szlovák Zetor Engineering fejlesztése sikerrel állt helyt a szükséges vizsgálatokon. Először állít ki a brnói seregszemlén a belga CMI Defence, amely többek között élvonalbeli fegyverrendszereket gyárt katonai járművekhez, és több éves kihagyás után a PATRIA finn páncélozott harcjármű-gyártó is bemutatkozik Brnóban.

MIK3

Rendkívüli kínálatra számíthatunk más tekintetben is, beleértve az élvonalbeli repülőtechnikát: bemutatják a Czechoslovak Group standját ékesítő legendás Blackhawk katonai helikoptert. A szakvásáron először résztvevő Modelárna LIAZ helikopter drónt mutat be. Szintén első ízben állít ki a brazil Embraer repülőgépgyártó, az Amerikai Egyesült Államokból pedig az egyik piacvezető, a Lockheed is visszatér az IDET-re, de nem hiányzik az IAI Israel Aerospace Industries izraeli repülőgépgyár sem. Az idei szakvásár kiemelt témája a svéd-cseh együttműködés a védelmi iparban. Svédországot többek között a Csehországban is rendszeresített JAS 39 Gripen sugárhajtású vadászrepülőgép gyártója, a Saab Technologies képviseli.

MIK2

Az IDET legnagyobb kiállítója hagyományosan a Cseh Köztársaság honvédelmi minisztériuma és a Cseh Köztársaság hadserege. A hagyományosan nagyszerű standon idén esedékes jelentős évfordulókra emlékeztetne: 100 éve alapították meg a vezérkart és az ország 20 éve csatlakozott a NATO-hoz.

JGZ

Az IDET három, a biztonság különböző területeivel foglalkozó szakvásárhoz tartozik: rajta kívül a PYROS a tűzvédelmi technológiát, az ISET pedig a rendvédelmi eszközöket mutatja be. Az utóbbi két szakvásár június elsején, szombaton is nyitva tart és várja a nagyközönséget, akár a gyermekes családokat is a Brnói Vásárvárosba. Egy külön erre a célra kialakított próbapályán és más, elkülönített területeken is a kísérő rendezvények vonzó sorozatát kínálják az élvonalbeli technika dinamikus bemutatásával, élőben követhető tűzoltó, rendőrségi és mentőszoláglati bevetésekkel.

Az IDET szakvásáron a nem szakmabeli nagyközönség csupán a Cseh Köztársaság honvédelmi minisztériumának és hadseregének standját látogathatja a szabadtéri bemutatókkal együtt, mivel a szakvásár kereskedelmi jellegénél fogva szakmai regisztrációval, szigorú biztonsági követelmények teljesítésével látogatható. Emiatt az IDET utolsó vásárnapja már május 31. péntek és az első két vásárnapon, május 29-én és 30-án csak 16 éven felüliek látogathatják.

Az IDET honvédelmi szakvásár a hírnevét a rangos szakmai programnak köszönheti, amelyen számos ország honvédelmi és biztonsági szakértői vesznek részt. Emellett már készül az IDET Aréna is, ahol védelmi, tűzoltósági és rendvédelmi eszközök bemutatói várják az érdeklődőket.

További információk: bvv.cz

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek