Nyomtatás

10 éves a HAPPY-hét

2019-03-13 683

happyhetTizedik éve szervezhetik meg a magyarországi általános iskolák és óvodák az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) vízivást népszerűsítő HAPPY-hét programját. Évről évre gyerekek és pedagógusok ezrei várják a színes programsorozatot...

...amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a szervezetnek naponta 2 liter folyadékra van szüksége a fizikai és szellemi egészség megőrzéséhez, a cukros italok túlzott fogyasztása viszont már gyermekkorban is elhízáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet.

A tematikus egészséghetet az egyes intézmények minden évben a március 22-ei Víz Világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan, a pedagógusok és gyerekek kreativitását is latba vetve szervezik meg. Ebben az OGYÉI honlapjáról ingyenesen letölthető, részletesen kidolgozott programötletek, játékos feladatok, interaktív oktatóanyagok segítik őket.

A könnyen adaptálható, fenntartható elemeket tartalmazó és környezetvédelmi szempontokat is érvényesítő program nemzetközileg is elismert jó gyakorlat. Hatására a gyerekek megtanulták, hogy „ha szomjas vagy, a víz a legjobb választás”, az évek során több iskola beszüntette a cukros italok árusítását és biztosította a mosdón kívüli ingyenes vízvétel lehetőségét például ivókutak kialakításával.

A március 18-22. között zajló HAPPY-hétre 2019. március 18-ig várják a regisztrációt. Az intézmények HAPPY-héthez való csatlakozásának feltétele legalább egy, az OGYÉI által felkínált vagy az intézmény által kidolgozott, vízfogyasztást népszerűsítő programelem megvalósítása. A résztvevők között az OGYÉI idén is értékes nyereményeket sorsol ki.

Olvass tovább: 10 éves a HAPPY-hét

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek