2024. április 20., szombat - Konrád, Tivadar

Hírek, elemzések

Magyar részvétel a brnói B2B szakvásárokon

2019-03-08 706

bvv zahajeni foto sch240A Brnóban rendezett vezető szakvásárokon az elmúlt öt évben viszonylag stabil magyar részvétel tapasztalható. Az elmúlt évben különböző szakvásárokon összesen 70 magyar vállalat állított ki összesen 1573 négyzetméteren, és ezek a számok emelkedő tendenciát mutatnak.

Idén magyar szempontból a legfontosabb kiállítás az őszi MSV, a Nemzetközi Gépipari Vásár, ahol hosszú idő után várhatóan ismét lesz magyar közösségi stand a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat szervezésében. Ezen kívül jelentős magyar részvétel volt a januári idegenforgalmi kiállításon, a GO/Regiontour-on, és várhatóan szintén fontos lesz magyar szempontból a védelmi szakvásár, az IDET is. Ezen kívül közkedvelt a magyar KKV-k körében a divat- és cipővásár, az évente kétszer megrendezésre kerülő STYL/KABO kiállítás is. Az egyik évek óta rendszeresen visszatérő kiállító a pomázi székhelyű kényelmi cipőket gyártó BATZ Kft.


IMG 5072

Kiemelkedő szakvásárok 2019-ben

Évindító GO/REGIONTOUR turisztikai szakvásárok 2019. január 17 - 20.

A szakvásárok éves sorozatát hagyományosan indító GO és REGIONTOUR 2019 turisztikai szakvásárokat a gazdasági fellendülés, valamint a hazai és nemzetközi úti célok iránt mutatkozó érdeklődés további élénkülése jellemezte. A két szakvásáron 20 ország több mint 800 kiállítója mutatkozott be. A gasztronómiai kínálat és a csábító úti célok több mint 30.000 látogatót vonzottak.

MIK 0122

STYL/KABO 2019. február 16 – 18. // augusztus 24 – 26.

A következő szezon kollekcióinak bemutatója, divatszakértőkkel bemutatott trendek, üzleti partnerek tárgyalásai és divatbemutatók: ez jellemzi a divatszakmát immáron 26 éve, ráadásul évente kétszer szolgáló STYL és KABO divatvásárokat. Februárban elsősorban a 2019/2020-es őszi-téli szezon divatját mutatják be, és már második alkalommal vonják be a szakvásárba a divatbloggereket is.

gabobrno

BRNÓI ÉPÍTŐIPARI VÁSÁR 2019. február 27 – március 2.

Február 27-e és március 2-a között a Brnói Építőipari Vásár a lakás- és házépítéshez és ezek felszereléséhez szükséges újdonságokat, új irányzatokat és a tanácsadást mutatja be. A közös név alatt hagyományosan három szakvásár bújik meg – a Brnói Építőipari Szakvásár, a DSB Faépítészeti Szakvásár és a MOBITEX Bútor- és Lakberendezési Szakvásár. A látogatókat a különböző szakmai szervezetek részéről kínált tanácsadó központok egész sora várta, és mind a mai napig nagyra becsülik a kézművességet népszerűsítő diákversenyeket és a szakmunkástanulók munkáinak bemutatóját. A szakvásárt kísérő rendezvények programját, az érdekfeszítő előadásokat és workshop-okat más és más témákra az egyes napokon.

MOTOSALON PRAG 2019. február 28 – március 2.

A motorkerékpárok legnagyobb csehországi vásárát idén ismét Prágában rendezték. A Letňany vásárvárosban a gyártók legjava mutatkozik be, többek között olyan ismert márkákkal, mint a Yamaha, a Honda, a Harley-Davidson, a Suzuki vagy a BMW, de megjelennek a kvadok és a közúti, sport-, enduró vagy krosszmotorok rajongóinak szóló kiegészítők teljes skálája is. Idén újdonságot jelentett az elektromos hajtású egynyomú járművek bemutatója. A szakvásár az egyetlen, amelyet az SDA Csehországi Gépjármű-importőrök motorkerékpáros tagozatának védnökségével rendeznek. A seregszemlét az egynyomú járművek mintegy 60.000 rajongója keresi fel.

AMPER 2019. március 19 – 23.

A Brnói Vásárvárosban otthont találó legnagyobb vendégrendezvény az évente rendezett AMPER Nemzetközi Elektronikai és Elektrotechnikai Szakvásár. A múlt évben 29 ország 590 kiállítója mutatta be termékeit több mint 43 ezer szakmai kiállítónak. A Csehországon kívüli kiállítók jelentős számának köszönhetően az AMPER az első az elektrotechnikai fókuszú szakvásárok sorában Közép-Európában. A seregszemlén Szlovákia, Német- és Lengyelország, Ausztria és Kína a legnagyobb külföldi résztvevő. A kísérő szakmai rendezvények sorában az AMPER Motion többek között az elektromos közúti közlekedéssel foglalkozik.

robotbrno

ANIMAL TECH – Nemzetközi Állattartási Kiállítás 2019. május 12 – 15.

Május 12-e és 15-e között rendezik a Brnói Vásárvárosban az ANIMAL TECH állattartási szakvásárt és a cseh Nemzeti Állattenyésztési Kiállítást: ez a két rendezvény együttesen az állattenyésztés legnagyobb seregszemléje a Cseh Köztársaságban. A cseh és nemzetközi tagokból álló bíráló bizottságokkal rendezett nemzeti bajnokságok, bemutatók és szemléken összesen több mint 800 szarvasmarhát, juhot, kecskét, sertést és lovat mutatnak be. A páratlan években rendezett ANIMAL TECH szakvásáron az állattenyésztési és állattartási technológiákat mutatják be, így a páros években rendezett TECHAGRO a növénytermesztésre összpontosíthat. A Brnói Vásárvárost a rendezvények alatt közel 38.000 látogató keresi fel. A szakvásár elsősorban az állattenyésztéssel, a genetikával, az állatgyógyászattal, valamint az állattartáshoz kapcsolódó technológiákkal és mezőgépekkel foglalkozik. A vásár célcsoportját mindenek előtt a szakemberek jelentik – az állattenyésztők, gazdák, állatorvosok és állatkerti technikusok. Az ANIMAL TECH kísérő rendezvényeihez tartozik a Közép-Európai Állatorvosi Kongresszus, és ugyanebben az időszakban rendezik a Nemzeti Vadászati Kiállítást is.

STAINLESS 2019. május 15 – 16.

A rozsdamentes acélok kétnapos nemzetközi szakvására, a STAINLESS magas színvonalú seregszemle a rozsdamentes acélok ágazatában. A STAINLESS-en kiemelkedően jelentős a nemzetközi részvétel mind a kiállítók, mind pedig a látogatók körében. A szakvásáron százötven vállalat vesz részt, a Csehországon kívüli résztvevők aránya nyolcvan százalék, ami a legmagasabb arány minden brnói szakvásár között. A több mint ezer szakmai látogató körében a külföldiek aránya közel negyven százalékos.

rozsda

IDET/PYROS/ISET 2019. május 29 – június 1.

Május végén a honvédelmi, tűzvédelmi és rendvédelmi technika uralja a Brnói Vásárvárost. Az IDET, PYROS és ISET biztonsági vásárhármas a védelmi és biztonsági technológiák egyik legjelentősebb seregszemléje Közép-Európában, ahol magas a nemzetközi kiállítók és látogatók aránya. A cseh védelmi és biztonsági ipar export-ösztönzési platformjaként alakult vásárcsoport a Cseh Köztársaság kiemelt politikai és honvédelmi szereplőinek jelentős számú részvételével büszkélkedhet. A legnagyobb kiállító a Cseh Köztársaság honvédelmi minisztériuma és hadserege, vendégországnak pedig Svédországot
kértük fel 2019-ben. A szakvásárt szerte a világból 20 ország honvédelmi erőinek képviselői és a felszerelésükért felelős honvédelmi minisztériumok küldöttségei keresik fel.

A 915

URBIS – SMART CITY FAIR 2019. június 5 – 6.

Az okos városokra vonatkozó elképzeléseket a modern kommunális technológiák iránt érdeklődő szakembereknek az URBIS SMART CITY FAIR 2019 mutatja be. A nemzetközi konferenciával összekapcsolt szakvásárt 2019. június 5-én és 6-án rendezik. Ez immáron a harmadik találkozó mindazoknak a szakembereknek, akik a városok és önkormányzatok – az okos városok – modern megoldásaival és ezek gyakorlati megvalósításával foglalkoznak.

MSV – NEMZETKÖZI GÉPIPARI SZAKVÁSÁR 2019. október 7 – 11.

Az MSV Nemzetközi Gépipari Szakvásár a legnagyobb ipari vásár a Cseh Köztársaságban és egész Közép- és Kelet-Európában, egyúttal pedig a Brnói Vásártársaság vásárnaptárának legfontosabb eleme is.
Az MSV idén lép fennállásának hetedik évtizedébe, hiszen már 61. alkalommal rendezik meg. A szakvásár rendezői több mint 1600 kiállítóra számítanak, felerészben a Cseh Köztársaságon kívülről, az ő standjaikat pedig mintegy nyolcvanezer látogató tekinti meg. Az MSV-vel párhuzamosan két további szakvásárt is rendeznek: a közlekedési, áruszállítási és logisztikai ágazatot felölelő Transport & Logistika-t, valamint a környezetkímélő ipari megoldásokat felvonultató ENVITECH-et. Az MSV fő témája az Ipar 4.0 és a digitális gyár, tehát a termelés digitalizációja, a meghatározó irányzat korunk ipari innovációs folyamataiban. Az ENVITECH kiemelt témaköre a körforgásos gazdaság – a nyersanyag-erőforrásokkal való gazdálkodás, az ipari és kereskedelmi fenntarthatóság egyik központi, a jövőbeni fejlődést meghatározó irányzata. 2019-ben a startup-projektek befektetési lehetőségei is előtérbe kerülnek.

gepekbrno

REHAPROTEX 2019. október 29 – november 1.

Október 29-e és november 1-e között rendezik meg a mozgásukban, halló- vagy látóképességükben korlátozott, rehabilitációs lehetőségeket kereső emberek, a Seniorpass projekt aktív tagjait és más érdeklődőket megszólító, a fogyatékosságot mérséklő, rehabilitációs, ortopédiai és protetikai segédeszközök REHAPROTEX szakvásárát. A szakvásárt a fogyatékos műhelyek termékeinek bemutatása egészíti ki.

WOOD-TEC 2019. október 29 – november 1.

Az október 29-e és november 1-e között rendezett WOOD-TEC a fa- és a bútoripar legfontosabb seregszemléje a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, amelyet a famegmunkáló gépek európai egyesülése, az EUMABOIS is támogat. A szervezésben a termelők és a famegmunkáló gépek, a fafeldolgozók és a bútorgyártók csehországi szakmai szövetségei működnek együtt. A WOOD-TEC 2019 szakvásár mindenekelőtt olyan alapvető irányzatokat világít meg, amelyek mindegyik ipari ágazatot érintik – ilyen az automatizálás-technika, a robotok alkalmazása, a digitalizáció és a munkaerő-hiány leküzdésére irányuló megoldások. A szakvásár egyik kínálati csoportjában kifejezetten a bútorgyártás félgyártmányait mutatják be. A kísérő rendezvények sorában újdonság a modern gépek, berendezések és technológiák alkalmazásának gyakorlati bemutatása, ami mindenek előtt az iparosok és kisebb vállalatok érdeklődésére tarthat számot.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details