2024. április 20., szombat - Konrád, Tivadar

Hírek, elemzések

Sikeres szezonnyitás, pozitív hangulat!

2019-02-08 608

chrispapcre 170A frankfurti Christmasworld, Paperworld és Creativeworld fogyasztási cikk vásárok sikeresen indították el az új üzleti szezont. 68 országból 3.119 kiállító inspirálta a szezonális dekorációk, ünnepi díszek, papír, irodaszer, írószer, valamint hobby-, barkácsolás- és művészkellékek szakterületéről származó termékújdonságaival a nemzetközi kereskedelem résztvevőit.

A három, nemzetközi szinten elsőszámú szakvásár kapcsán 161 országból 87.000 látogató érkezett a frankfurti vásárterületre azzal a céllal, hogy a saját üzlete számára fontos újdonságokat testközelből megismerje. A Messe Frankfurt ügyvezetőjét, Detlef Braunt idézve: „A magas nemzetközi részvételi arány egyike a legmeghatározóbb sikerfaktoroknak. A látogatók kiemelkedő minősége, valamint a személyes kontaktus is egyedi sajátossága vásárainknak. Az interaktivitás, az emocionális viselkedés, valamint az analóg és digitális világ intelligens összekapcsolása képezik az elkövetkezendő szezon hajtóerejét. Ehhez nyújt megfelelő impulzusokat vásárhármasunk.”

A vásárhármas – mint az innovációk nemzetközi piaca - a személyes véleménycsere elengedhetetlen üzleti platformja. Ez a koncepció csábítja a látogatókat a világ minden pontjáról Frankfurt am Mainba. Németország mellett a legtöbb látogató Olaszországból, Hollandiából, Nagy-Britanniából, az USA-ból, Franciaországból és Oroszországból érkezett. A legnagyobb látogatószám növekedést Kína és az USA produkálta.

A Räder GmbH vezetőségének képviselője, Kathrin Völker szavaival: „A látogatók nemzetközisége fergeteges. Nagyon meg vagyunk elégedve a vásárral. A piaci hangulat is pozitív. Aki cselekszik és elkötelezi magát, az a megfelelő online-aktivitást választva minden bizonnyal sikeres lesz.” A látogatók nemzetköziségén túl, a látogatók struktúrája is meggyőző: 76 százalék a csúcsvezetők közül kerül ki. Kerstin Winkler marketing guru szavaival: „Frankfurtba meghatározóan a döntéshozók jönnek.”

chrispapcre

Az egyedülálló termékmix és az érzelmi ráhatás szárnyakat ad a kereskedelemnek

Az olyan témák, mint a dekorálás, ajándékozás, és barkácsolási oly módon vezérlik a kereskedelmet, hogy egyre közelebb hozzák azt a végfelhasználókhoz. Ebben meghatározó szerepet játszik a vásárlás helyszínén átélhető vásárlási élmény, az áruk bemutatásának mikéntje, a tanácsadás módja, valamint az online-üzlethez tartozó, intelligens kapcsolat is. Ez, a német kereskedelemben végbemenő, generális, strukturális átalakulás az iparág vezető témájául is szolgál. Ezt igazolja a vásáron bemutatott IFH tanulmány is.

A frankfurti fogyasztási cikk vásárok ehhez olyan, világszerte egyedülálló termék-spektrumot és jövőbemutató trendeket mutatnak be, melyek felhasználásával a látogatók szortimentjüket egész évben változatosan kínálhatják. A Handelsverband Wohnen und Büro vezérigazgatója, Thomas Grothkopp szavaival: „A kereskedelem profitál a témák erős szinergiájából, amit egyedül itt, Frankfurtban talál meg. Amikor az iparág innovatív, jövőbemutató témáiról van szó, addig a vásárhármas minőségileg is piacvezetőnek számít.”

Az a tény, hogy a kereskedelem a Christmasworld, Paperworld és Creativeworld vásárokat az elkövetkezendő szezon trend-barométereként használja, visszatükröződik a vásár statisztikájában is. Ez a szaküzletek területét a maga 30 százalékos arányával a legerősebb látogatói csoportnak tűnteti fel. A látogatók megelégedettségének 95 százalékos mutatója is magas nívót mutat.

Természetesen, sikkesen és elegánsan az elkövetkezendő szezonban

Ebben az évben a kereskedelem különböző trendekhez nyúlhat vissza: az egyszerű elegancia és a fényűző sikk immár nem áll egymással ellentétben. Legyen szó a kék és zöld nemes sötét árnyalatainak a csillogó arannyal való, vagy a világos, természetes árnyalatok ezüst fényekkel való kombinálásáról, mindkét irányzat hangsúlyozza az urbánus divatot és ugyanakkor nemes felütést is ad a karácsonyi dekorációnak, a DIY-világnak és az irodának is. Ezek a színirányzatok tartós termékekkel, természetes anyagokkal és a visszafogott exkluzivitás fuvallatával kerülnek kombinálásra.

A Paperworld eleganciát és rugalmasságot hoz az irodába

A természethez való kötődés és a tartósság továbbra is elsődleges. A modern iroda és a Home-Office- munkahely számára a Paperworld olyan parafából készült dossziét és kézzel gyártott papírból előállított naptárat kínál, amelyek gyártásához kevés víz felhasználása szükséges. Ezeket a termékeket olyan könnyed bézs és pasztell színtónusokkal kombinálják, amik az iroda számára szellős és ugyanakkor modern miliőt kölcsönöznek.

Az egyszerű eleganciával párhuzamosan, a flexibilitás is meghatározó szereppel bír. Legyen szó asztalokról, melyek egy gyors kézmozdulattal fehér táblákká alakíthatóak vagy digitális íróeszközökről és pecsétekről, megmutatják, hogy az irány teljesen világosan a több funkcióval és nemes kialakítással rendelkező, jövőbemutató megoldások felé mutat.

Creativeworld 2019: vissza a természethez

A kreatív iparág szintén a természetességre irányul: a növényi és öko színek, a falevelek inspirálta formák és a földszínek felhasználásával. Az olyan tartós termékek, mint a természetes anyagokból nyert, ill. újrahasznosított újságokból és festékekből előállított papírmasé a növekvő környezettudatos hozzáállást mutatják. Ehhez passzolnak a személyes jegyek és az úgynevezett tökéletlen befejezés is. Így lesz továbbra is szerethető a textíliák egyénre szabása a kézírás, a graffiti, a szitanyomás vagy a pecsételés felhasználásával. A személyre szabott stílus négy egyedi megoldást hordoz: vastag fonál mint fali ékszer, bevonatok, növényi lámpák és szeretetteljes, tradícinális makramé technikával gyártott asztali dekoráció. Olyan színtriádok - mint például pink-sárga-türkiz – biztosítják az eleven akcentust. Ezen kívül az idén került bemutatásra az „Acrylic Pouring” elnevezésű keverési technika, melynek eredménye kívülről az ásványokra, belülről a drágakőre emlékeztet.

A visszafogottól az elbűvölőig: a Christmasworld trendek

A karácsonyi és a szezonális dekorációk drága kézműves termékek széles skáláját foglalják magukba: karácsonyi gömbök, melyeket igazi arannyal díszítenek, művészi kivitelű, gyöngyökkel, flitterekkel vagy tollakkal díszített medálok. Ezen kívül jönnek a kulináris motívumok – mint a sütik és a torták is. Ezeknél a mélységet ábrázoló, meleg színek dominálnak: meghatározó a különböző satírozásoknál a kék, ezen kívül a föld tónusok, mint a matcha-zöld, valamint a púder-rózsaszín és a bogyó-tónusok – arannyal kombinálva. Az anyagoknál a tartós ipari nyersanyagok divatosak. A fa mellett központi szerepet játszik a pamut, üveg, kerámia, a virágok és az újrahasznosított műanyag is. A kereskedelem számára hozzáadott forgalompotenciált biztosítanak a természetes anyagokból készült zacskókba és edényekbe csomagolt zöldnövények, orchideák is. Mindeközben a szezonális finomságok és italok – mint a fantáziadúsan variált tea-klasszikusok és a tradicionálisan gyártott, színes csomagolásban, szeretetteljes üzenetekkel ellátott édességek - „Christmas Delights” elnevezéssel a Christmasworld húzóerejévé válnak.

Az emocionális vásárlási élményt olyan innovatív megvilágítási és bemutatási koncepciók biztosítják, melyek a kereskedelemben és a belvárosban is a vásárlói kedvet növelik.

A szakvásárok következő időpontja:
Christmasworld - 2020. január 24-28.
Paperworld és Creativeworld - 2020. január 25-28.

Magyarországi Képviselet:
BD-Expo Kft.
1021 Budapest
Hűvösvölgyi út 4.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.messefrankfurt.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details