Nyomtatás

Kémügyi Télapológia

2018-12-20 758

telapo2Télapológiai sorozatunk soron következő részében azzal foglalkozunk, hogy vajon mit csinál a Mikulás és csapata az év azon részében, amikor nem ajándékokat vagy virgácsot (tájegységtől függően esetleg szenet) szállít a világ gyermekeinek. Bár a Mikulás PR-csapata szeretné velünk azt elhitetni, hogy ezt az időt az északi-sarki létesítmény lakói játékok gyártásával töltik, a valóság ennél sokkal riasztóbb.

Egyrészt efféle a kézi játékgyártásra valószínűleg nincs is szükség, hiszen ahogy az korábbi feltáró cikkeinkből kiderülhetett, a Mikulás tevékenységével foglalkozó tudósok jelentős része azon a véleményen van, hogy a decemberben a háztartásokba belopózó, rövid idő alatt hihetetlen mennyiségű helyszínt felkereső szakállas idegen technológiailag sokkal fejlettebb nálunk.

Hogy ez azért van, mert egy másik, a Földön túlról érkezett faj képviselője, vagy a jövőből jött időutazó, arról megoszlanak a vélemények, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy műhelye régóta gépesített és automatizált. A játékok így gyakorlatilag gombnyomásra (vagy anélkül) készülnek 3D nyomtatással vagy más, általunk talán még nem is ismert gyártási eljárás révén, amely legfeljebb felügyeletet igényel, de sok száz manó aktív részvételére nincs szükség hozzá.

Persze a Mikulás-teamnek így is akad kétkezi munkája, hiszen a relativisztikus sebességgel száguldozó szánt, és a Mikulás más hightech kütyüjeit azért rendben kell tartani, hogy meghibásodás nélkül vészeljék át a decemberi nagyüzemet. A manók egy jelentős része azonban nem karbantartással, hanem egy gigantikus megfigyelési művelettel van elfoglalva az év 11 hónapjában. Elvégre hogyan máshogy tudná a főnökük, hogy ki volt jó és ki rossz, mint az ennek eldöntéséhez szükséges információ folyamatos monitorozásából.

Ez a művelet egyrészt telefonbeszélgetések, e-mailek és üzenetküldő alkalmazások átnézésből áll, de a Mikulás segítői nem félnek a lakások bemikrofonozásától sem. Ahogy Gregory Mone, a The Truth About Santa című alapmű szerzője írja, a lehallgató készülékek számára ideális helyet jelentenek például a karácsonyfadíszek, amelyek olyan érzékenyek, hogy az ünnepek után, elpakolt állapotban, a lakás egy eldugott zugából is képesek elcsípni, ha a felcsattanó veszekedések hangjait.

Tovább a teljes cikkhez: Kémügyi Télapológia

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek