2024. április 16., kedd - Csongor

Hírek, elemzések

Átadták az ingatlanfejlesztők az „IFK Talentum 2018” díjat

2018-11-22 828

talentdijA Bálna funkcióváltását megtervező csapat a „Bálna – ahol Budapest kezdődik” című pályamunkája nyerte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület VI. Hallgatói Ötletbörze pályázatát, amelynek témája néhány jelentősebb fővárosi helyszín újratervezése volt. Az „IFK Talentum 2018” díjat Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesés Takács Ernő,...

...az Ingatlanfejlesztési Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke közösen adta át a VI. Ingatlanfejlesztés Napján, kedden este. Takács Ernő, az IFK elnöke a beérkezett dokumentációk értékelésekor az ingatlanfejlesztői utánpótlás kreativitását emelte ki. A pályázatok jól mutatják, hogy az Y és Z generáció ambíciói, és újszerű elképzelései milyen mértékékben tudják dinamizálni a hazai ingatlanfejlesztési piacot egy-egy városrész vagy épület szerepének, funkciójának újragondolásával.

Takács Ernő az IFK elnöke kiemelte: a pályaművek évről évre emelkedő száma megnyugtató bizonyítéka az ingatlanfejlesztés prosperáló jövőjének. A mai fejlesztőknek egyre több kihívásra kell megoldást találniuk, köztük környezetvédelmi, társadalmi, a digitalizáció és a robotika terjedésével megjelenő új elvárásoknak, a beadott pályaművek pedig jól tükrözik a fejlesztők új generációjának kreativitását. A beérkezett tervek magas minősége is tükrözi az ingatlanfejlesztési szektor nemzetgazdasági súlyát, azt, hogy az idei, várhatóan 1,7 milliárd euró körüli befektetéssel egyike a gazdaság húzóágazatainak – tette hozzá.

Az IFK Talentum 2018 díjat Szeneczey Balázs

A pályázók a Népszigeten egy városrész megtervezésével, a Bálna funkcióváltásának megtervezésével, egy panelház korszerűsítésével és megújításával vagy modern panelház megtervezésével, illetve az Andrássy úti volt MÁV-székház újratervezésével indulhattak a versenyen.

Takács Ernő hangsúlyozta, hogy a feladatok és az arra adott megoldások nem a „fióknak” születnek.

Valós problémákra, feladatokra keresik a válaszokat, megoldásokat, amelyben a most beérkezett pályamunkák egyes ötletei is hasznosulhatnak.

Az IFK elnöke szerint a pályázat egyfajta motiváció a jövő szakembereinek, egy jó lehetőség arra, hogy a fiatalok kipróbálhassák magukat és tudatosabban készülhessenek a jövőjükre. A mérnöki szakma megbecsültségének, vonzerejének növelésével biztosítható a megfelelő szakember-utánpótlás, amely valamennyi szektor számára életbevágó fontosságú.

Az Y-Z- generációt pedig csak az izgalmas kihívásokkal lehet az megszólítani, hogy ösztönözzük és támogassuk a szakmai fejlődésüket - tette hozzá az elnök.


Az „Ingatlanfejlesztés az Y és Z generáció szemével” című pályázatot júniusban hirdette meg az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület a felsőoktatás résztvevőiből összeálló csapatoknak. A pályázat résztvevőinek mentorprogramot is indít az IFK, valamint az első három helyezettnek a díjak és a pénzjutalmak mellett szakmai fejlődési lehetőségeket is biztosít.

A pályázati dokumentációk elbírálásában a Magyar Építész Kamara, Magyar Urbanisztikai Társaság, az IFK delegáltjai, egy tájépítész és egy várostervezési közgazdász vett részt. A VI. Hallgatói Ötletbörze legjobb tervét kidolgozó csapat az „IFK Talentum 2018” díjat és a vele járó 800.000 forintos pénzjutalmat a VI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából, november 20-án (ezen a napon volt 1849-ben a Lánchíd avatása) rendezett gálavacsorán vette át a Bálna funkcióváltását megtervező csapat a „Bálna – ahol Budapest kezdődik” című pályamunkával. A második helyezett csapat a „Duna 365” című, a Népszigeti városrész megtervezésével foglalkozó pályaművével 500.000 forint; a harmadik helyezett csapat a „Bálna – Élmény az egész családnak” című pályaművével 300.000 forint pénzjutalomban részesült.

A Bálna ahol Budapest kezdődik című pályamunkája letta nyertes

Az IFK tagok 2013. november 20-án rendezték meg első alkalommal az Ingatlanfejlesztés Napját azzal a céllal, hogy széles körben megismertessék az ingatlanfejlesztők munkáját, annak sokszínűségét és a már elért sikereket. A szakmai naphoz azóta is kiemelten kapcsolódik a Hallgatói Ötletbörze, melynek keretében az elmúlt években számos kiváló anyag érkezett az IFK-hoz.

(Esemény Menedzser)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details
Pollack Expo: középpontban az okosotthonok – 2024. április 18-19.

Pollack Expo: középpontban az okosotthonok – 2024. április 18-19.

More details
Három kategóriában is díjazták a TRIBE Hotel Budapest Stadiumot

Három kategóriában is díjazták a TRIBE Hotel Budapest Stadiumot

More details
TerraPlaza 2024-ben is!

TerraPlaza 2024-ben is!

More details
ILA Berlin Air Show, 2024. június 5-9.

ILA Berlin Air Show, 2024. június 5-9.

More details
AI in Business - 2024. április 23.

AI in Business - 2024. április 23.

More details
ELTE Karriernap, 2024. április 25.

ELTE Karriernap, 2024. április 25.

More details
Külföldi utazás busszal 25 ezer forint alatt: 5 csodás, felfedezésre váró hely határon túl

Külföldi utazás busszal 25 ezer forint alatt: 5 csodás, felfedezésre váró hely határon túl

More details
Utcai sportok olimpiai fesztiválja Budapesten

Utcai sportok olimpiai fesztiválja Budapesten

More details