2019. április 24., szerda - György

Hogyan tovább, Bulinegyed?

bulinegyed2A fenti címmel rendeztek nyilvános vitát 2018. november 6-án este a Spinoza Házban. A Belső-Erzsébetvárosban kialakult állapotok rendezési lehetőségeit körüljáró vitaest annak a beszélgetéssorozatnak volt az első felvonása, amelyet a szervező, Szücs Balázs önkormányzati képviselő (Párbeszéd Magyarországért) indított útjára a VII. kerület égető kérdéseiről.

Mint Szücs Balázs a rendezvény első felében elmondta, az önkormányzat tavaly októberi, ennek a kérdéskörnek szentelt testületi ülése óta nem lát túl sok változást. Összességében azt tapasztalja, hogy a negyed lakosai és a vendéglátóegységek egyaránt magukra vannak hagyva a problémák megoldásában.

Róna András ügyvéd, a Grandio tulajdonosa szerint a kialakult helyzetben nincsenek szemben álló felek, az itt lakók szeretnének normális életet élni, a vendéglátóhelyek üzemeltetői pedig szeretnének dolgozni. Szerinte tervezni kellene, ill. meghatározni a kereteket, ami a politika feladata. Az önkormányzatnak is aktívan részt kellene vennie a helyzet megoldásában, nemcsak igazságot tennie a felek között.

Német G. Dániel (Night Ambassador Budapest) szerint a kerületi mellett az egész városra kiterjedő tervezésre is szükség van, valamint arra, hogy az érdekelt felek érdemi párbeszédet folytassanak egymással.

negyen

Róna András, valamint Horváth Balázs (Fogas Ház–Instant) felvetették, hogy a párbeszéd során például az önkormányzat területén található üzletekre – elvileg a közbiztonsági és köztisztasági többletfeladatok ellátása céljából – kivetett felügyeleti díj felhasználásáról is dönteni lehetne. Ehhez azonban az önkormányzatnak is változtatnia kellene a hozzáállásán, és következetesen beszedni a díjat a nem fizető szórakozóhelyektől is. Szücs Balázs hozzátette, képviselőtársaival együtt szeretné elérni, hogy a díjat befizetők listája nyilvános legyen.

A rendezvény második felében Csepelyi Adrienn újságíró moderálásával folyt tovább a beszélgetés. Bódis Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója, a Hungary NEXT alapítója szerint a negyedben jelenleg nincs jó turizmus, amely megóvná és felszínre hozná a terület értékeit. A magasabb nívójú turizmus megteremtésében segíteni tudna a negyed márkázása és egy, a területet menedzselő szervezet felállítása. Az érintett feleket, bár az érdekeik valóban ellentétesek, véleménye szerint lehetséges egy asztalhoz ültetni, a valós párbeszéd pedig gyorsan hozná az eredményeket.

Király Dávid kommunikációs szakember, a Republikon Intézet munkatársa úgy gondolja, az önkormányzat a februári, érvénytelen végkimenetelű népszavazással bedobta a gyeplőt a lovak közé, áthárította a felelősséget. Szerinte először a hétköznapi, konkrét problémákra kell megoldást találni, utána lehet elővenni a márkázás kérdését.

Böcskei Balázs politikai elemző szerint egy városrész használatának jogát nem lehet leszűkíteni a fizetőképes kereslet kiszolgálására. Szerinte a tőke jelenleg a politikával összefonódva alakítja át a negyedet. Olt Gergely szociológus, az MTA munkatársa pedig úgy véli, nem mindent lehet forintosítani, hamis az a személet, hogy az itt lakók akár el is költözhetnek, ha elegük van a felfordulásból, a negyed népszerűségének köszönhetően úgyis felment az ingatlanok ára. A kerület egyre ürül, pedig a turizmus szempontjából sem jó, ha egy városrész skanzenné alakul át.

A témában érintett civil szervezetek, ill. Facebook-csoportok jelen lévő képviselői a vita befejezése után úgy döntöttek, együttműködnek, és a legsürgetőbb konkrét ügyekben (pl. zajvédelem) erőiket összegezve vázolnak fel megoldási javaslatokat az önkormányzat felé.

(Forrás: turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3

Mindenkor és Mindenhol BETA!

 Sokáig csak úgy tekintettünk a BETA márkára, mint a kéziszerszámok vezető márkájára. Napjainkra azonban alig tudnánk olyan területét felsorolni életünknek, ahol valamilyen szinten nem jelenik meg az ismert narancssárga logó. Jelen összeállításunkban – főleg a tavasz közeledtének örömére -, a természetjáróknak, kirándulóknak szeretnénk BETA termékeket ajánlani, melyeket azonnal, készletről meg tudnak vásárolni, vagy rövid szállítási határidővel megrendelni a TERMESZ Szerszámházban, Budaörsön.  

Amit mindenképpen ajánlanánk a túrázáshoz, az egy kényelmes Trekking bakancs, amiben nem fárad el a lábad, egy jó hátizsák, ami akkor sem töri fel a válladat, ha napokig komoly súlyt kell magaddal vigyél.

 Kényelmes pólót, és széldzsekit, egy vízálló órát, hiszen az extrém túrázókra is gondolunk. Többfunkciós acél zsebkés, amit bármikor használhatsz, és egy hordozható, rendkívül vékony akkumulátort, amivel bármit feltölthetsz.
 

 BETA 7294HM, Heritage bakancs

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

- faggyúzott, full-grain bakancs

- nagyteljesítményű VIBRAM járófelülettel

- kopásálló betéttel a saroknál

- poliuretán orrvédővel

- üvegszálas orrvédő és kompozit szálas középtalp

- szélesített fejrész kialakítással

- 39-48-as méretig

- bruttó ára: 44.440.- Ft

- elérhető félcipőben is

 
BETA C5 hátizsák

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön  BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

- 6 külső és 2 belső zseb

- vízálló műanyag váz

- kettős biztonsági pánt a hátizsák vállra rögzítéséhez

- párnázott ergonomikus háttal

- könnyű és rendkívül ellenálló műszaki szövetből készült

- kivehető belső tartópanellal

- 500x400x180mm

- bruttó ára: 38.230.- Ft

BETA 9542AL széldzseki

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

- hosszú ujjú széldzseki

- vízálló

- légáteresztő

- S-M-L-XL-2XL-3XL méretekben

- bruttó ára: 30.310.- Ft


BETA 9593A vízálló óra

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

- kronográfos óra

- acélházas

- vízálló 5ATM-ig

- szilikon szíjas

- fekete-narancs színben

- bruttó ára: 57.460.- Ft


BETA 9586K zsebkés

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

- többfunkciós zsebkés

- 10 különféle funkcióval

- acél

- bruttó ára: 3.030.- Ft

BETA 9549PB hordozható akkumulátor

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

- hordozható

- rendkívül vékony akkumulátor

- 5400mA

- bruttó ára: 14.300.- Ft

 

További ajánlataink és BETA katalógusaink:

Kertészkedsz, BETA! ►►

Kikapcsolódnál, BETA! ►►

További ajánlatokért tekintse meg a BETA 2019. évi nagykatalógusát, és az akciós katalógust!


 

BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön BETA szerszámok a Termesz Szerszámházban Budaörsön

                     

 TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640
e-mail: [email protected]
web: www.termesz.hu


Az ajánlatban szereplő árak 2019. december 31-vel érvényüket veszítik!

Szerencse „kiskedd” Áprilisban!


 A nagy szerencse a képen látható hét tojás egyikében rejlik a TERMESZ SZERSZÁMHÁZBAN Budaörsön, hiszen olyan ajándékot rejt megtalálójának, amit azonnal érvényesíthet 2019. április 23-i vásárlása alkalmával.

Nem rejtjük véka alá a meglepetést sem, hiszen a játék akkor az igazi, ha ismerjük a nyereményt is!

Az egyik tojásban egy 50%-os kedvezményre jogosító szerszámbont rejtettünk el, ami a vásárlás alkalmával azonnal levonásra kerül a bruttó végösszegből.

Igen, 50%-os kedvezmény!!!!!!

Egy évben csak egyszer tojik a nyuszi ilyen ajándékot, úgyhogy érdemes már most beírni a naptárba április 23-hoz, a Szerencse „kiskedd” vásárlást!      TERMESZ SZERSZÁMHÁZ
2040 Budaörs, Károly király u.27/A.
Tel: 06 / 23 414-640
e-mail: [email protected]   
weboldal: www.termesz.huA „szerencse kiskedd” ajánlat 2019. április 23-án, 17.00-val érvényét veszíti!

A 2019. április 23-án, a nyitvatartási időben megrendezésre kerülő Szerencse „kiskedd” akcióban nem vesznek részt az akciós termékek, és kizárólag az üzletben elérhető termékekre érvényes. Az akció más kedvezménnyel nem vonható össze, és minden vásárlónak csakis egy alkalommal van lehetősége a szerencse tojás kiválasztására. A kedvezmény készpénzre nem váltható és későbbi vásárlás során sem használható fel.