2018. november 16., péntek - Ödön

Hogyan tovább, Bulinegyed?

bulinegyed2A fenti címmel rendeztek nyilvános vitát 2018. november 6-án este a Spinoza Házban. A Belső-Erzsébetvárosban kialakult állapotok rendezési lehetőségeit körüljáró vitaest annak a beszélgetéssorozatnak volt az első felvonása, amelyet a szervező, Szücs Balázs önkormányzati képviselő (Párbeszéd Magyarországért) indított útjára a VII. kerület égető kérdéseiről.

Mint Szücs Balázs a rendezvény első felében elmondta, az önkormányzat tavaly októberi, ennek a kérdéskörnek szentelt testületi ülése óta nem lát túl sok változást. Összességében azt tapasztalja, hogy a negyed lakosai és a vendéglátóegységek egyaránt magukra vannak hagyva a problémák megoldásában.

Róna András ügyvéd, a Grandio tulajdonosa szerint a kialakult helyzetben nincsenek szemben álló felek, az itt lakók szeretnének normális életet élni, a vendéglátóhelyek üzemeltetői pedig szeretnének dolgozni. Szerinte tervezni kellene, ill. meghatározni a kereteket, ami a politika feladata. Az önkormányzatnak is aktívan részt kellene vennie a helyzet megoldásában, nemcsak igazságot tennie a felek között.

Német G. Dániel (Night Ambassador Budapest) szerint a kerületi mellett az egész városra kiterjedő tervezésre is szükség van, valamint arra, hogy az érdekelt felek érdemi párbeszédet folytassanak egymással.

negyen

Róna András, valamint Horváth Balázs (Fogas Ház–Instant) felvetették, hogy a párbeszéd során például az önkormányzat területén található üzletekre – elvileg a közbiztonsági és köztisztasági többletfeladatok ellátása céljából – kivetett felügyeleti díj felhasználásáról is dönteni lehetne. Ehhez azonban az önkormányzatnak is változtatnia kellene a hozzáállásán, és következetesen beszedni a díjat a nem fizető szórakozóhelyektől is. Szücs Balázs hozzátette, képviselőtársaival együtt szeretné elérni, hogy a díjat befizetők listája nyilvános legyen.

A rendezvény második felében Csepelyi Adrienn újságíró moderálásával folyt tovább a beszélgetés. Bódis Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója, a Hungary NEXT alapítója szerint a negyedben jelenleg nincs jó turizmus, amely megóvná és felszínre hozná a terület értékeit. A magasabb nívójú turizmus megteremtésében segíteni tudna a negyed márkázása és egy, a területet menedzselő szervezet felállítása. Az érintett feleket, bár az érdekeik valóban ellentétesek, véleménye szerint lehetséges egy asztalhoz ültetni, a valós párbeszéd pedig gyorsan hozná az eredményeket.

Király Dávid kommunikációs szakember, a Republikon Intézet munkatársa úgy gondolja, az önkormányzat a februári, érvénytelen végkimenetelű népszavazással bedobta a gyeplőt a lovak közé, áthárította a felelősséget. Szerinte először a hétköznapi, konkrét problémákra kell megoldást találni, utána lehet elővenni a márkázás kérdését.

Böcskei Balázs politikai elemző szerint egy városrész használatának jogát nem lehet leszűkíteni a fizetőképes kereslet kiszolgálására. Szerinte a tőke jelenleg a politikával összefonódva alakítja át a negyedet. Olt Gergely szociológus, az MTA munkatársa pedig úgy véli, nem mindent lehet forintosítani, hamis az a személet, hogy az itt lakók akár el is költözhetnek, ha elegük van a felfordulásból, a negyed népszerűségének köszönhetően úgyis felment az ingatlanok ára. A kerület egyre ürül, pedig a turizmus szempontjából sem jó, ha egy városrész skanzenné alakul át.

A témában érintett civil szervezetek, ill. Facebook-csoportok jelen lévő képviselői a vita befejezése után úgy döntöttek, együttműködnek, és a legsürgetőbb konkrét ügyekben (pl. zajvédelem) erőiket összegezve vázolnak fel megoldási javaslatokat az önkormányzat felé.

(Forrás: turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3

Black TOOL Friday!

 
Tudtad???
 

A fekete péntek, vagy Black Friday a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott a hagyományos bevásárlási szezon kezdete. 1966 óta használják a Black Friday elnevezést, melynek használata 2009-re vált általánossá világszerte. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtöke, ezért a Black Friday mindig november 23-29. közé esik, a
 

TERMESZ Szerszámház Budaörsnél pedig
November 23-án pénteken lesz!!!!


 Már reggel 8.00 órától, egészen 18.00 óráig várlak a Black Friday napon a Termesz Szerszámházban!
 
Keresd a Black Friday emblémát az üzletben lévő termékeken, mi pedig azonnal érvényesítjük az akár 50% kedvezményt!!!!!!!

 

TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

www.termesz.hu

 

E kupon kinyomtatásával, kedvezménnyel vásárolhatsz 2018. november 23-án  a nyitvatartási idő alatt, az üzletben lévő termékekre! A kupon más kedvezménnyel össze nem vonható, az akciós termékekre nem érvényes, és nem meghosszabbítható! Készpénzre nem váltható!

Kockázol, vagy kockáztatsz?!


Ugyan idén november 13-a nem péntekre esik, de azért a szerencsét, és a kedvezményt nem engedjük elszaladni.

A játék lényege, hogy választhatsz a fix 10%, vagy a három kockával dobható, maximum 18%-os kedvezmény közül.

Mindenkinek egy lehetősége van a dobásra, ami minimum 3%, vagy a maximum 18%, vagy a fix10%. A döntést a Te kezedbe adjuk, de utólagosan már nem lehet választani a fix 10%-os kedvezményt.

Genius szerszámok Budaörsön a Termesz Szerszámházban!

 
Vagy kockázol, vagy kockáztatsz!

 
Gyere el üzletünkbe 2018. november 13-án kedden, és ragadd meg a szerencsédet a kockákkal.
 
Az üzletben található összes termékre érvényes a kedvezmény, kivéve a már akciós, és kedvezményes árú termékeket! A kedvezményt a számla végösszegéből vonjuk le. A kedvezmény készpénzre nem váltható, későbbi vásárlás során nem érvényesíthető, és kizárólag 2018. november 13-án 8.00 és 17.00 óra között vehető igénybe.


Addig is tekintsd meg a
GENIUS új GT-19 nagykatalógusát!
►►

 


 TERMESZ SZERSZÁMHÁZ

2040 Budaörs, Károly király u.27/A.

www.termesz.hu