2017. december 11., hétfő - Árpád

Események

pingpongAz ITTF döntése alapján Budapest rendezi meg 2019 tavaszán az egyéni asztalitenisz világbajnokságot. A 2015-ös egyéni vb-n a házigazda Szucsou 156 millió dollár bevételt könyvelhetett el. A magyar szövetség azt már február elején közölte, hogy egyedüli pályázóként jó esélye van a vb elnyerésére.

victory ujjlenyomat lopas 170Japán kutatók sikerrel másolták le az ujjlenyomatot egy digitális fotóról, amelyen egy ember feltartott mutató és középső ujjával V betűt, a béke jelét mutatja. Akinek sikerült ellopni más ujjlenyomatát, az új személyazonosságra tehet szert, vagy feltörheti a telefont, laptopot, behatolhat egy zárt terület, magánlakás ujjlenyomattal őrzött kapuján.

moziA Filmalap vezérigazgatója szerint az elmúlt években 190 díjat kaptak magyar filmek és egyre több külföldi producer dönt úgy, hogy az 1994 óta létező adóvisszatérítés miatt Magyarországot választja forgatása helyszínéül. A filmügyi kormánybiztos arról beszélt, hogy 2017-ben rekordösszegű, 100 milliárd feletti forgalom várható a magyarországi filmgyártásban - számolt be az atv.hu.

oscar moMár több fesztivált nyert Amerikában és a Los Angeles-i mozik is műsorukra tűzték, így nem volt akadálya a jelölésnek. A Mindenki univerzális története tovább növelte az esélyeket. SING - mondta ki Salma Hayek hajnali háromnegyed ötkor. A színpadra lépő rendező a családjának és tanárainak mondott köszönetet azért, mert felnevelték...

irodaEgyre nagyobb teret kap az irodákban az otthonosság, ami az irodaterek multifunkcionális kialakításában is tükröződik. A munkaerő-toborzásban és -megtartásban az iroda elhelyezkedése, belső kialakítása kulcsfontosságúvá vált, hiszen ha a munkavállaló jól érzi magát, az a munkaadónak is jó.

messe dusseldorfA Messe Düsseldorf csoport 2016-ban is megingathatatlanul őrizte vezető szerepét a saját vásárterülettel működő vásártársaságok nyereségességi rangsorában. A csoport konszolidált árbevétele a vásárok rendezési gyakoriságából eredően rendezvényekben gazdag 2016-os évben mintegy 430 millió euró volt (az előző évi 302 millió eurót követően).

cms colliersA kelet-közép-európai ingatlanpiacokra irányuló befektetések mértéke idén a 2016-ban mért rekord szintű, 12,2 milliárd eurót is megdöntheti – derül ki a Colliers International és a CMS közös régiós tanulmányából. Az elmúlt 5 év ingatlanpiaci trendjeit elemző CEE Real Estate Investment Compass adatai szerint a 2017 első negyedében mért ingatlanbefektetések értéke  elérte a 2,3 milliárd eurót.

Forest Offices Debrecen 170Forest Offices Debrecen néven új, A kategóriás irodaház megépítését jelentették be Debrecenben. A 22 000 négyzetméteres debreceni irodaház nemcsak a legmodernebb műszaki, környezetbarát megoldásokkal épül, mely egyben Kelet-Magyarország legnagyobb méretű irodaháza lesz - értesült az OGH hírügynökség. 

MF City EntranceA frankfurti vásárok rendezésük 777. évében is töretlenül a siker útját járják. A Messe Frankfurt vásártársaság a 2017-es üzleti évben is folyamatosan növeli eredményét. Amennyiben a körülmények változatlanul kedvező irányban hatnak, a vállalat 650 millió euró feletti árbevételre számít...