2017. június 28., szerda - Levente, Irén

Események

vizesvb

Július 14-én lesz jövőre a magyarországi vizes világbajnokság megnyitója. A megnyitó és a záró ünnepséget két különböző helyszínen tartják – többek között erről döntött a szervezőbizottság a legutóbbi ülésén. A testület a Várkert Bazár előtti Duna-szakaszt választotta ki az ünnepélyes megnyitó helyszínéül.

pingpongAz ITTF döntése alapján Budapest rendezi meg 2019 tavaszán az egyéni asztalitenisz világbajnokságot. A 2015-ös egyéni vb-n a házigazda Szucsou 156 millió dollár bevételt könyvelhetett el. A magyar szövetség azt már február elején közölte, hogy egyedüli pályázóként jó esélye van a vb elnyerésére.

matekAz oktatás és e-learning kategóriában is az év honlapjának választották a mateking.hu-t. A magyar fejlesztésű, 45 ezer felhasználóval rendelkező egyetemi e-learning oktató oldal mobilról és tabletről is kényelmesen kezelhető, szemléletes, könnyen érthető magyarázatokat kínál a matematika megértéséhez.

turaKörbejárhatóvá tette Magyarországot az Országos Kékkör Túraútvonal, amelynek szeptember végén lezárult fejlesztéséről szerdán projektzáró eseményen számoltak be Budapesten.

A 2015-ös év a vasárnapi zárva tartás ellenére nemcsak az egyes üzleteknél, hanem a „strip mall” néven ismert kereskedelmi központoknak is kedvezően alakult. A földszintes kereskedelmi parkok számára a 2016-os év is sikeresnek ígérkezik, hiszen a plázák bérbeadottsága telített, ezért a bérlők várhatóan ezen a piacon keresnek új üzlethelyiségeket.

blachere nyilt nap 170Szakmai nyílt napot szervezett a Blachere Illumination 2016. március 22-én az Európa Center Üzleti és Logisztikai Parkban (1044 Budapest, Ezred u. 2. B2/10.). A vendégek szakmai előadásokon vehettek részt, ahol a Blachere munkatársai beszéltek dizájnról, új termékek fejlesztéséről, karbantartásról és büdzsétervezésről.

megallo fuszerAz IKEA kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és az ember által okozott káros hatások csökkentésére. Ezt a törekvést szemléltetik az új, innovatív buszmegállójukkal az Allee előtt, melynek tetejét kis fűszernövényes üvegházak díszítik, oldalán pedig szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek el. A kampány OOH-parntere a JCDecaux volt.

Sokáig évről évre nőtt a nemzetközi művészeti vásárok száma, ahogy ezek átvették a globalizálódott műkereskedelem fő helyszíneinek szerepét. Az artnet online művészeti folyóirat nyilvántartása szerint 2005-ben 68 nemzetközi művészeti vásáron zajlott a kereskedelem, 2015-ben viszont már 270-et jegyeztek, egyre újabb területeket kapcsoltak be a nemzetközi vérkeringésbe.

A GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST nagysikerű technológiai vásárnégyest továbbra is a jól bevált négy éves gyakorisággal rendezik, így a „The Bright World of Metals – A fémek csillogó világa” 2019. június 25-e és 29-e között várja ismét a szakembereket Düsseldorfba. A Messe Düsseldorf ezzel a döntéssel a számos kiállító vállalattól érkezett kérésnek felel meg.