2017. augusztus 21., hétfő - Sámuel

Események

pingpongAz ITTF döntése alapján Budapest rendezi meg 2019 tavaszán az egyéni asztalitenisz világbajnokságot. A 2015-ös egyéni vb-n a házigazda Szucsou 156 millió dollár bevételt könyvelhetett el. A magyar szövetség azt már február elején közölte, hogy egyedüli pályázóként jó esélye van a vb elnyerésére.

A GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST nagysikerű technológiai vásárnégyest továbbra is a jól bevált négy éves gyakorisággal rendezik, így a „The Bright World of Metals – A fémek csillogó világa” 2019. június 25-e és 29-e között várja ismét a szakembereket Düsseldorfba. A Messe Düsseldorf ezzel a döntéssel a számos kiállító vállalattól érkezett kérésnek felel meg.

adofajtakJelenleg 60 adófajta létezik Magyarországon, és ezek döntő többsége 1%-nál kisebb mértékű bevételt generál a költségvetés számára - állapította meg a Jalsovszky Ügyvédi Iroda. Azt is hozzáteszik: a 60 féle adó több tekintetben is soknak tűnik. Fehér Tamás vezető ügyvéd szerint  más országok sem képesek feltétlenül adórendszerüket hatékonyabban működtetni.

zold iroda colliers 170A Colliers International Magyarországon immár LEED for Commercial Interiors minősített irodában folytatja működését, amely egyben a nemzetközi ingatlantanácsadó-hálózat első európai zöld irodájaként debütál. „A saját iroda kialakítása és minősítése legalább annyi figyelmet és munkát kívánt meg, mint az ügyfeleink igényeinek a teljesítése”.

A GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST szakvásárok gyakoriságát három éves turnusra módosítják, így az öntészeti technológia, a fémkohászat, a hőkezelési berendezések és az öntvények vezető világvásárait 2018. június 26-30. között, keddtől szombatig rendezik meg Düsseldorfban.

A tavalyi év vbricostore torokbalintége előtt nem sokkal eladásra került a Bricostore korábbi áruháza Törökbálinton, melyet a magyar játékáruház-lánc, a Régió vásárolt meg. Az épület hasznos alapterülete hozzávetőleg 12 000 négyzetméter, amit a Régió információink szerint raktározási célokra használ majd. A tranzakció során az eladót a Colliers International képviselte.

2016. május 18-án sajtóreggelire és egyben kiállítási megnyitóra invitálta partnereit az ESTON. A Bank Center aulájában rendezett kiállításon az EstOn the top fotópályázatra beérkezett legjobb, egyedi látásmóddal készített fotókompozíciókat június 5-ig lehet megtekinteni. Az ingatlanpiac aktualitásait Salamon Adorján vezérigazgató és az ingatlanügynökség divízióvezetői elemezték.

fitnessbuszÚj lehetőséget kaphatnak a spinning szerelmesei Londonban. Az év második felében indulhat az a spinning teremmé alakított buszflotta, amire felszállva az ingázók az utazási időt is sportolással tölthetik. A legnépszerűbb útvonalakon közlekedő járműveket igénybe vevő utasok így a legtöbbet hozhatják ki a reggelekből - írja az EveningStandard.

millenia2Megjelent a sokak által kedvelt és használt épület-üzemeltetési portálrendszer mobil applikációja, melyet a Millenia Zrt. irányítása alatt fejlesztettek ki. Ez az első olyan épület-üzemeltetési rendszer, amelyet stabilan mintegy ötven Magyarországon üzemelő vállalat több mint száz felhasználója használ napi szinten.