2017. október 19., csütörtök - Nándor

Események

pingpongAz ITTF döntése alapján Budapest rendezi meg 2019 tavaszán az egyéni asztalitenisz világbajnokságot. A 2015-ös egyéni vb-n a házigazda Szucsou 156 millió dollár bevételt könyvelhetett el. A magyar szövetség azt már február elején közölte, hogy egyedüli pályázóként jó esélye van a vb elnyerésére.

zoldepites2017-ben immár második alkalommal lesz Magyarország a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche) kizárólagos partnerországa Berlinben, 2017. január 20-29. között. Magyarország 1972 óta vesz részt a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán, a Nemzetközi Zöld Héten.

victory ujjlenyomat lopas 170Japán kutatók sikerrel másolták le az ujjlenyomatot egy digitális fotóról, amelyen egy ember feltartott mutató és középső ujjával V betűt, a béke jelét mutatja. Akinek sikerült ellopni más ujjlenyomatát, az új személyazonosságra tehet szert, vagy feltörheti a telefont, laptopot, behatolhat egy zárt terület, magánlakás ujjlenyomattal őrzött kapuján.

f1Értelmetlen pénznyelő vagy hatékony nemzetközi marketingeszköz? - merül fel újra és újra a kérdés.  Nos, a Forma-1-es versenypályát az idén ősztől kezdve három ütemben felújítják, de valószínűleg nem egészen úgy fog kinézni, ahogy a pár héttel ezelőtt megjelent koncepcióterven látható. A gphirek.hu bemutatta, milyenné válhat az ország legnagyobb sportlétesítménye!

moziA Filmalap vezérigazgatója szerint az elmúlt években 190 díjat kaptak magyar filmek és egyre több külföldi producer dönt úgy, hogy az 1994 óta létező adóvisszatérítés miatt Magyarországot választja forgatása helyszínéül. A filmügyi kormánybiztos arról beszélt, hogy 2017-ben rekordösszegű, 100 milliárd feletti forgalom várható a magyarországi filmgyártásban - számolt be az atv.hu.

brno vasarkozpont2.6 %-os várható növekedési rátával a cseh gazdaságban 2017-ben is töretlen a fejlődés. A kedvező konjunkturális környezetnek köszönhetően dübörög a munkaerőpiac, nő a háztartások fogyasztása, ezáltal pedig növekszik a GDP. 2008 óta a Brnói Vásárvállalat történetének legeredményesebb éve a 2016-os esztendő volt.

oscar moMár több fesztivált nyert Amerikában és a Los Angeles-i mozik is műsorukra tűzték, így nem volt akadálya a jelölésnek. A Mindenki univerzális története tovább növelte az esélyeket. SING - mondta ki Salma Hayek hajnali háromnegyed ötkor. A színpadra lépő rendező a családjának és tanárainak mondott köszönetet azért, mert felnevelték...

irodaEgyre nagyobb teret kap az irodákban az otthonosság, ami az irodaterek multifunkcionális kialakításában is tükröződik. A munkaerő-toborzásban és -megtartásban az iroda elhelyezkedése, belső kialakítása kulcsfontosságúvá vált, hiszen ha a munkavállaló jól érzi magát, az a munkaadónak is jó.

sorEgészen pontosan a Szent András Sörfőzde meggyes söre szerzett bronzérmet a csehországi a 2017-es Arany Sörpecséten, emellett döntős lett egy másik sörük is, az Óarany. A fesztivál legrangosabbnak számító díját, az 2017-es Arany Pecsétet a Mayzus, a Český Krumlov és a Nová Sladovna sörfőzde nyerte - számolt be az index.hu.