2018. február 19., hétfő - Zsuzsanna

Események

pingpongAz ITTF döntése alapján Budapest rendezi meg 2019 tavaszán az egyéni asztalitenisz világbajnokságot. A 2015-ös egyéni vb-n a házigazda Szucsou 156 millió dollár bevételt könyvelhetett el. A magyar szövetség azt már február elején közölte, hogy egyedüli pályázóként jó esélye van a vb elnyerésére.

victory ujjlenyomat lopas 170Japán kutatók sikerrel másolták le az ujjlenyomatot egy digitális fotóról, amelyen egy ember feltartott mutató és középső ujjával V betűt, a béke jelét mutatja. Akinek sikerült ellopni más ujjlenyomatát, az új személyazonosságra tehet szert, vagy feltörheti a telefont, laptopot, behatolhat egy zárt terület, magánlakás ujjlenyomattal őrzött kapuján.

moziA Filmalap vezérigazgatója szerint az elmúlt években 190 díjat kaptak magyar filmek és egyre több külföldi producer dönt úgy, hogy az 1994 óta létező adóvisszatérítés miatt Magyarországot választja forgatása helyszínéül. A filmügyi kormánybiztos arról beszélt, hogy 2017-ben rekordösszegű, 100 milliárd feletti forgalom várható a magyarországi filmgyártásban - számolt be az atv.hu.

messehalle 12 bigbijcgTudja-e, hogy Frankfurtban 777 éve rendeznek vásárokat? Természetesen a középkorban még nem a mai értelemben vett szakvásárok, illetve kiállítások várták az érdeklődőket, de a történészek szerint Frankfurt városa immár 777 éve folyamatosan ad otthont vásároknak. A Messe Frankfurt vásárai kiemelkedő jelentőségűek az egyes iparágak számára.

MF City EntranceA frankfurti vásárok rendezésük 777. évében is töretlenül a siker útját járják. A Messe Frankfurt vásártársaság a 2017-es üzleti évben is folyamatosan növeli eredményét. Amennyiben a körülmények változatlanul kedvező irányban hatnak, a vállalat 650 millió euró feletti árbevételre számít...

furdoA Magyar Fürdőszövetség adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők tavaly, az összes fürdőben a növekedés 3 százalék körül alakult. Az árak az elmúlt évben sem nőttek jelentősen, idén sem lesz általános áremelés.

hungexpo50 éves lett a Hungexpo, amelyet a magyar General Motors-nak is hívnak. A cég a Magyar Vásár és Kiállításszervező Iroda jogutódjakként 1967-ben alakult meg a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda néven. Egyéb feladatok mellett az akkor már több, mint 40 éve működő, népszerű Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) gazdája.

budavarA kormány döntött a Magyarország turisztikai országmárka építéséről, ennek érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. rövid távú, intenzív és kiterjedt marketingkampányt indít, összhangban a kormányzati turizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel. A Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározat szükségesnek nevezi az országmárka építését Magyarország marketingjének megújítása, vonzerejének növelése érdekében.

fina3A 2017-es FINA Világbajnokság alkalmából az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank – olvasható az MNB holnapján. A különleges fémpénz 2 millió példányban kerül forgalomba, közülük 12 ezer érme díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben), 7000 különleges, tükörfényes veret pedig a 2017-es forgalmi sor részeként.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5