Nyomtatás

Interforst, 2022. július 17-20.

2022-02-24 848

Mintegy 75 000 négyzetméternyi kiállítási területtel az erdészeti megoldások témakörében az INTERFORST nemzetközi szakvásár 2022. július 17. és 20. között nyílik meg ismét  Münchenben.

A kiállítási portfólió témái: „Az erdőgazdálkodás jövője”, „Erdőátalakítás” és „Erdő állapota”. Minden látogató számára világos, hogy ezek a témák az erdők jövőjének biztosítását szolgálják. Az INTERFORST 2022 jövőorientált megoldásai és ajánlásai megnövelik az erdők ellenálló képességét, támogatják az erdők védelmét, és jobb betekintést nyújtanak az erdei ökoszisztéma kölcsönhatásaiba. „Minden kiállítónknál egyértelműen a jövőnk biztosításának kérdésére összpontosítunk” – mondja Petra Westphal, az INTERFORST kiállítási igazgatója. „Sok szolgáltató mutat be módszereket és megoldásokat az erdő működésének és szolgáltatásainak biztosítására ökoszisztémánk számára.”

A termékek és koncepciók széles választéka, mint például a növényvédelem és a talajkímélő fakitermelés képezi az alapot. De ezeket a hagyományos és jól alkalmazott intézkedéseket, mint például a hatékony ültetési módszereket és a károk megfigyelését, a jövőben tovább kell erősíteni intelligens digitális megoldásokkal. Ezért az INTERFORST portfólió olyan feladatokra is kiterjed, mint a helyelemzés, a sérülékeny erőforrások monitorozása és a melegebb éghajlatnak megfelelő, jövőbiztos elegyes erdők létesítésére irányuló intézkedések.

Ezt segíti, hogy az online eszközöknek és az erdőspecifikus, adatalapú kínálatnak köszönhetően olyan új eszközök állnak rendelkezésre, amelyek segítségével az erdőtulajdonosok, erdészek még pontosabban tudnak reagálni saját erdejük körülményeire. „Az erdőfejlesztés és a fakitermelés klasszikus termékterületeivel természetesen mindent kínálunk, amit az INTERFORST az idők során képviselt – a csemetéktől kezdve a betakarítógépeken át a szállítmányozókon át a láncfűrészekig és még sok minden mást” – magyarázza Petra Westphal, hozzátéve: A témáinkkal – „Erdőgazdálkodás jövője”, „Erdőátalakítás” és „Erdőstátusz” – ugyanakkor lehetővé tesszük a látogatók számára, hogy több jövőorientált információhoz jussanak.

Pontosan ezekkel a tevékenységekkel foglalkoznak az erdészeti szakértők egy ideje. Az élőhelyspecifikus és ökológiai keretek, például a talaj állapota most már részletesen megvizsgálható. A tápanyag-eredet elemzések és ajánlások, valamint a termesztési kísérletek egyre fontosabbá válnak a fafajok kiválasztásában. Az interneten nyíltan elérhető adatok és vizualizációs eszközök is megerősítik, hogy a megfelelő intézkedések kidolgozása érdekében a jövőben kisebb léptékben kell felmérni az erdő állapotát.

Az erdő állapotfigyelő, a bajor klímakutatási hálózat projektje csak egy példa. A kiállítók e kiemelt témával kapcsolatos kínálata mellett a támogató program rengeteg inspirációt is kínál arra vonatkozóan, hogyan alkalmazkodhat az erdészet a jövőhöz. A B6-os teremben az „Erdőátalakítás” című különkiállításon egy koncepciót mutatnak be arról, hogy a fafajváltásnak miként kell előrehaladnia az elkövetkező években, évtizedekben ahhoz, hogy stabil és klímatűrő erdőket biztosítsunk a jövő generációi számára. A július 19-i konferencián prof. Rupert Seidl elmondja véleményét a „Mennyire ellenállóak Európa erdei?” kérdéssel kapcsolatban. Prof. Andreas W. Bitter pedig útmutatást ad az újraerdősítésről. Emellett a július 17-i és 18-i fórumon a klímaváltozás és az erdőgazdálkodás témakörét is kiemelő előadások hangzanak el.

| Forrás: forestpress.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek