Nyomtatás

Tények, remények, gyötrelmek a nemzetközi vásárszervezésben - Interjú Máté Szilviával

236

Máté Szilviával, a BD-Expo Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk, hogy a „halál völgyének” számító 2020-as év után hogyan vágtak neki a nagy nemzetközi vásártársaságok az idei év tervezésének, illetve az eseményeik megszervezésének?

Hogyan élik meg vásárképviselői oldalról a „kiszámítható” kiszámíthatatlanságot?  

 A beszélgetésről készült videóban  Máté Szilviával – akivel hírügynökségünk már több mint 25 éve áll szakmai kapcsoltban nemzetközi vásárok magyarországi képviselete kapcsán – az alábbi kérdéseket jártuk körül:  

  • A BD-Expo neve a  düsseldorfi és a brnói Vásártársaság magyarországi képviseletével forrt össze. Ehhez jött még hozzá a frankfurti vásártársaság, és aki jobban körülnéz a cég kínálatában, az láthatja, hogy Moszkva, sőt Bali, Hong Kong, Kuala Lumpur, Sanghaj, Szingapúr, Szöul is rajta van a vásárképviselet palettáján. Arra voltunk kíváncsiak, hogy 2020 után milyen reményekkel, víziókkal vágtak neki a nagy vásártársaságok a 2021-es évnek? És ezek a remények, víziók így február magasságában tarthatók-e még?

  • Ha a rendezvényszervező iparágat szélesebb perspektívából nézzük, teljesen befagyasztotta azt a koronavírus-válság, alternatív lehetőségként a hibrid, illetve digitális platformra való áttérés maradt. A Hungexpo nemrégen adott sajtótájékoztatója szerint 2020-ban a forgalmuk az egynegyedére esett vissza. Mi a helyzet a német illetve cseh piacon, illetve a BD-Expo által képviselt távolabbi szakvásárok piacán?
     
  • Csak Magyarországon 1000 milliárd forintos iparágról beszélünk, amiben százezer ember dolgozik. A rendezvényszervezés 25-30 szakmát is felölel, ilyenek például a kiállítás szervezők,  kiállítás építők, audiovizuális szolgáltatók, hostessek, biztonságiak, digitálistartalom-gyártók, catering szolgáltatók, dekoratőrök. Mára az is nagy kérdés lett, hogy ki fogja lebonyolítani a korlátozások feloldása utáni eseményeket, ha közben a szakképzett munkaerő pályát vált?  Mi a helyzet a német illetve a tágabb körben vett más nemzetközi vásártársaságok háza táján?
     
  • Ausztriában 300 millió Eurót hívtak le uniós alapokból az ágazat megmentésére. Németország, Csehország élt-e ezzel a lehetőséggel?

  • Németország COVID-19 szempontból szeptember végére lehet átoltott. Ez azt jelenti, hogy 2022-re állhat vissza igazán az iparág a rendes kerékvágásba? Milyen fontos időpont változásokra érdemes idén odafigyelni?

  • Mely eseményekre teszi ebben az évben a legnagyobb hangsúlyt a BD-Expo Kft.?

A videó a YouTube-on megtekinthető itt >>

(Forrás: OGH Hírügynökség)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek