Nyomtatás

Díszlet-, jelmez és bábtervező szakmai kiállítás a Pesti Vigadóban, 2023. április 20. - június 25.

2023-04-21 625

Díszlet-, jelmez- és bábtervező művészek éves szakmai kiállítása nyílik Látványtér 15. címmel április 20-án a Pesti Vigadóban.

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának éves kiállítása június 25-ig tart nyitva.

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia részeként megvalósuló kiállításra nyílt felhívással a teljes szakmát szólították meg, a jelentkezők maguk dönthették el, hogy mely munkájukat mutatják be az elmúlt 15 évből. A kiállítótérbe nem csak tablók kerülnek, de eredeti tervek, díszletelemek, makettek, bútorok, bábok és jelmezek is láthatók lesznek.
A kiállításon a szakma több generációja képviselteti magát, mintegy negyven alkotó mutatkozik be többek között Erkel László Kentaur, Khell Zsolt, Bozó Mara, Varjas Zsófi, Zeke Edit és Horesnyi Balázs.

A szervezők a nagyközönség számára álmodták meg a kiállítást, a látogatók így „testközelből, ‘szemmagaságban’ találkozhatnak ezekkel a munkákkal, reflektorfény helyett nappali fényben, az illúzió helyett az illúziókeltés mesterségbeli tudását csodálva” – írták a tájékoztatóban.

Az első Látványtér kiállítást 2010-ben szervezte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) az Olof Palme Házban. Azóta az esemény sokban hozzájárult a szakma láthatóságához, elismertségéhez – áll a közleményben.

Forrás: MTI / divatmarketing.com | Fotó: szinhaz.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek