Nyomtatás

A szép bőr a sok víz fogyasztásánál kezdődik és citrommal még jobb lehet az eredmény

410

Citromos vizet inni egészséges. Egyesek reggeli italként fogyasztják, hogy felpörgessék az anyagcseréjüket, mások munka közben kortyolgatják szomjoltóként, hidratálásképpen, megint mások egyszerűen csak kedvelik a citromos ital fanyar ízét, frissességét. Függetlenül attól, hogy mikor isszuk, a citromos víz fogyasztása rengeteg egészségügyi előnnyel járhat, ráadásul még szépülhetünk is tőle, mutatjuk, hogyan.

A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása naponta hidratálja a szervezetünket, már ez is szebbé, élettel telibbé teheti a bőrünket, a citrom benne pedig igazi szupererővel ruházhatja fel a mindennapi italunkat. A citrom ugyanis remek antioxidáns és tele van C-vitaminnal – ez pedig segíthet megvédeni a bőrt például a pattanásoktól, de akár még az öregedését is lassíthatja.

Segíthet a kollagéntermelésben

A kollagén az izmokban, a csontokban és a bőrünkben is megtalálható fehérje, ami erőt és rugalmasságot biztosít a sejteknek és szöveteknek. Segíti a sejtképződést, az elhalt sejtek pótlását. A megfelelő mennyiségű kollagén hatására a bőrünk egészségesebbnek, élénkebbnek, fiatalabbnak tűnhet.

Harcolhat a pattanások és mitesszerek ellen

Ugyancsak a C-vitaminnak köszönhető, hogy a citromos víz felveheti a harcot a pattanásokkal és más kellemetlen bőrkiütésekkel szemben. Tisztább maradhat a bőrünk, a vitamin védheti a baktériumokkal szemben.

Támogatja a mellékvese működését

Ez pedig azért fontos a szépségünk tekintetében, mert a mellékvese olyan hormonokat termel, amelyek többek között befolyásolják az anyagcserénket, a vérnyomásunkat vagy a stresszes helyzetekre adott reakcióinkat. Ezek közül bármelyik is rosszabbul, lassabban, elégtelenül működik, az meglátszódhat a bőrünkön, ami színtelenné, enerválttá, petyhüdtté válhat.

Megvédheti a bőrünket a szabad gyökök által okozott károktól

Ez pedig az antioxidáns-tartalmának köszönhető. Ezek a bizonyos szabad gyökök ugyanis többek között a környezetszennyezés, az alkohol, a füst és a por hatására árthatnak a bőrünknek, felgyorsítva például az öregedési folyamatokat, de számos egészségügyi problémát is vonzhatnak.

| Forrás: ridikul.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek