Nyomtatás

Zöldfűszeres fetasajt-fagyival is nyithatjuk az idei szezont

418

Új ízekkel rukkolt elő a világbajnok fagylaltkészítő. Itt az április, lassan tehát indul az idei fagyiszezon. Izgalmas gasztroélmény várja azokat, akik a rétsági vagy a budapesti Fazekas Cukrászdába látogatnak, hiszen a díjnyertes cukrászmester, Fazekas Ádám az idei szezont is új receptekkel nyitja.

Fazekas Ádám neve méltán lehet ismerős a hazai közönségnek, fagylaltja ugyanis tavaly, december 2-án hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen. Ezt joggal nevezhetjük a fagyik világbajnokságának.

A cukrász pedig azóta sem tétlen, ontja az ötleteket az igazán extrém, különleges desszertekhez, így a tavaszi-nyári szezonban természetesen a fagyikhoz is. Legutóbbi nagy dobása a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olívaolajjal és Himalája sóval, ami már nem az első sós fagyi a kínálatban.

„Ma már nálunk is abszolút nyitottak a rendhagyó fagyikra. Jól fogy a sós pisztácia, a sós karamella, sós pekándió, tökmagolaj és a sósmogyoró is. Mivel a só természetes ízfokozó, ezért nem válik dominánssá, és nem nyomja el az édeset, inkább csak gazdagítja, felerősíti a fagyi ízét”

-mondja Fazekas Ádám cukrászmester.

“A feta az egyik kedvenc sajtom, ezért mindenképp szerettem volna fagyit készíteni belőle. Gondoltam, valamilyen zöldfűszert is tennék bele, így esett a választás a bazsalikomra. Mindehhez jól passzolt az extraszűz olívaolaj és a Himalája só, aminek az íze nem túl intenzív” - teszi hozzá a mester, aki egy másik új recepttel, avokádós citromfagyival is készül.

Nem maradhat ki a belga étcsoki sem

Aki inkább édesszájú, annak ajánlható a tiramisu fagyalt. Akárcsak a klasszikus receptben, van benne tojássárgája, mascarpone és rum, mindemellett pedig piskóta is kávés-cukorszirupos bevonóval. Ádám kedvence, az a világos pörkölésű etióp kávé került bele, ami az üzleteikben egyébként is kapható.

A nyári szezonban már 16-20 ízt kínáló cukrászdákban az idei évtől lapáttal adják a fagyit, és dekára fogják értékesíteni. Ennek oka, hogy a fagyi adagolásánál nem használnak vizet, ami egyébként minőségromláshoz vezetne.

A módszerek mellett nagy gondot fordítanak az alapanyagokra is, melyek egytől egyig természetesek. Még a tej is termelői, egyenesen egy családi gazdaságból érkezik.

Aki mégis kerülné, az megkóstolhat egy másik újdonságot, a tejmentes, 80 százalékos belga étcsokoládéfagylaltot is. De továbbra is szerepel a választékban nemzetközi díjnyertes “pisztácia gyümölcse” is, amit akár sütemény formában is kipróbálhatunk, ha még korainak érezzük a fagyizást.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek