Nyomtatás

Lehet, hogy a kütyüid miatt alszol rosszul

299

Számítógépen dolgozol? Okos telefonod, esetleg okos órád is van? Ezeknek jelzőfényei éjszaka is világítanak? Ha igen, érdemes elgondolkodnod azon, hogy ez a sok fény milyen problémákat okozhat.

Ha éjszakánként többször is felébredsz, netán fáradt vagy napközben, gondolnod kell arra, hogy kütyüid zavarják meg az álmodat. Különösen akkor fordulhat ez elő, ha karodon alvásodat is figyelő okos óra, vagy karkötő van. Ezeket a szerkezeteket ma már elég olcsón árulják a szaküzletek, sok ember használja őket. S mivel nagyon is könnyű rászokni arra, hogy reggel megnézzük hogyan, mennyit aludtunk, természetesen éjszakára is magunkon hagyjuk.

A bűnös kék fény
A legújabb kutatások szerint az elégtelen mennyiségű, vagy rossz minőségű alvást nem csak a bőséges vacsora, a túl meleg szoba, vagy a napközbeni gondok okozhatják. Kiderült, hogy kütyüink kék fénye is bűnös. A kék szín olyan hullámhosszon terjed, hogy képes gátolni a melatonin termelését. A melatonin az a hormon, amely sötétedéssel kezd termelődni agyunkban. Ez a vegyület segíti az alvásunkat. Ha hálószobánkban, tévé, asztalunkon laptop, karunkon okos karkötő van ezek készenléti fényei, pittyegései megzavarják alvási ciklusainkat.

Ezért érdemes lefekvés előtt már egy órával kikapcsolni a tévét, kivinni az összes kütyüt abból a helyiségből ahol alszunk. Alváskutatók szerint szebb lesz az álmunk, mélyebb az alvásunk, ha nem a telefonunkat vizsgálva, tévénket nézve szenderülünk álomba, hanem a már teljesen sötét és nem túl meleg szobában könyvet olvasva alszunk el.

(Forrás: ridikul.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek