Nyomtatás

Házhoz megy a prémium-kovászoskenyér Budapest agglomerációjában, sőt azon túl is!

557

Budapest agglomerációjába és a Velencei-tó környékére szállít prémium-kovászoskenyeret és -pékárut egy házaspár – a karanténban fogant ötlet pedig nem csak világjárvány esetén aktuális.

Bali Dávid idén tavaszig rendezvényszervezőként dolgozott, illetve food truck cateringgel foglalkozott – hozzá köthető többek között a május 1-jei bográcsos-italozós móka, a Kocsmajális is. Feleségével, Pintér Borókával, aki gasztromarketingesként dolgozik, idén költöztek ki a fővárosból Pusztazámorra. Bár az országban egyre több helyen nyílik minőségi kovászos pékség, meglepődve tapasztalták, hogy sem a településen, sem a környéken nincs saját péküzem és pék sem.

Úgy döntöttek, megpróbálják orvosolni ezt a helyzetet – nem úgy, hogy péknek állnak, hanem úgy, hogy a környék kenyérdílerei lesznek. Mivel Dávidnak volt tapasztalata a food truckokkal, csak egy szép, kényelmes kisteherautóra volt szüksége, amit telepakolhat különböző budapesti prémium-kovászospékségek kenyereivel és péksüteményeivel – és mivel az új családtag sárga lett, a kenyeres kiszállítás a Pék Taxi nevet kapta.

pektaxi

Hogy melyik pékség termékeiből pakolják meg a kocsit, még alakulóban van, az viszont biztos, hogy a Pék Taxi megáll Sóskúton, Tárnokon, Pusztazámoron, Agárdon, Gárdonyban és Velencén is. A Facebook-oldalukon tudjuk követni, hogy mikor hol parkol le a guruló pékség – Gárdonyban például a szombati, Pusztazámoron a pénteki piacon vásárolhatunk tőlük.

A hosszú távú tervek között szerepel a házhoz szállítás, és előbb-utóbb a kiszállítási területet is szeretnék megnövelni – hogy mindenhová jusson adalékmentes kovászos kenyér és friss, házi péksütemény.

(Forrás: welovebudapest.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek