Nyomtatás

Ezeket az ételeket is fogyaszd gyakran, ha magas a vérnyomásod!

333

A magas vérnyomás a leggyakoribb kockázati tényezője a későbbiekben kialakuló szívbetegségeknek. A megfelelő étkezéssel viszont sokat tehetsz azért, hogy megőrizd a szíved egészségét.

Világszerte több mint egymilliárd ember szenved magas vérnyomástól, melyet rendszerint gyógyszerekkel kúrálnak. A gyógyszerek mellett nagyon fontos a megfelelő életmódváltás is. Hogy elérd az optimális vérnyomásszintet, először is érdemes egyes ételeket beépítened a mindennapjaidba! A legnépszerűbb vérnyomáscsökkentő ételek a citrusfélék, a lazac, a csonthéjasok és egyes fűszerek. De ezeken kívül is akadnak még olyan kevésbé ismert szívbarát ételek, melyeknek bizonyított a vérnyomáscsökkentő hatása.

Mángold


Ez a zöld leveles növény tele van vérnyomást szabályozó tápanyagokkal, beleértve a káliumot és a magnéziumot. A mángold nemcsak egészséges, de különleges ízt ad a salátáidnak.

Bogyós gyümölcsök


Ha magas vérnyomással küzdesz, a számodra legjobb gyümölcsök az áfonya, a málna és a szeder. Ezek a bogyós gyümölcsök gazdagok antioxidánsokban, köztük az úgynevezett antocianinban, amelyről kiderült, hogy növeli a vér nitrogén-oxid-szintjét, és csökkenti az ereket korlátozó molekulák termelését, ami segíthet csökkenteni a vérnyomást.

Répa


A nyers, ropogós, sárgarépában magas a klorogén, a p-kumarinsav és a koffeinsavak mennyisége, amelyek segítik az erek ellazulását, és csökkentik a gyulladást.

Joghurt

Az egészséges vérnyomás fenntartásában fokozottan fontos a megfelelő kalcium bevitel. A tejtermékek között a legegészségesebb alternatíva az alacsony zsírtartalmú natúr joghurt, hiszen anélkül fogyaszthatjuk, hogy aggódnunk kellene a hozzáadott cukrok vagy zsír miatt. Ha pedig egy kis extra ízre vágyunk, bátran keverhetünk bele bogyós gyümölcsöket is!

(Forrás: ridikul.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek