Nyomtatás

5 hatékony gyógytea influenza, megfázás esetére: segítenek a felépülésben

271

A rossz idő beköszöntével az immunrendszer extra védelemre szorul a hidegebb hónapokra jellemző vírusok, fertőzések ellen. Fennálló betegségek esetén is vannak olyan gyógynövények, melyek enyhíthetnek az influenzaszerű, megfázásos tüneteken.

Ezek a természetes csodaszerek különböző formákban fogyaszthatóak, de leggyakrabban teaként készítik el őket. A csomagoláson mindig jelzik, pontosan mennyi ideig kell áztatni őket az összes fontos hatóanyag kinyerése érdekében, amit érdemes betartani. Az adagolásra vonatkozó javaslatot is meg kell fogadni.

Mezei kakukkfű

A mezei kakukkfüvet már évszázadok óta használják antiszeptikus, köptető, vizelethajtó, görcsoldó, nyugtató és fájdalomcsillapító hatása miatt. A növény föld feletti részeit leggyakrabban légzőszervi problémák kezelésére alkalmazzák.

teagy2

Kutatások szerint kiváló antioxdánsforrás, immunerősítő hatása révén védelmet nyújthat többfajta vírus, többek között az influenza ellen is. 1-3 csészével javasolt fogyasztani naponta, míg a tünetek fennállnak.

Hársfavirágtea

A hársfavirág flavonoid- és tannintartalma miatt támogatja az immunrendszer működését, bizonyítottan segít megfázás, influenza esetén. Tíz percig kell áztatni forró vízben a szárított növényt, és lassan kortyolva fogyasztandó. A nap bármely szakaszában iható.

Bodzavirágtea

A bodzavirág alternatív kezelési módszert jelent a megfázás és influenza tüneteivel szemben, láz és hidegrázás esetén is alkalmazzák izzasztó hatása miatt.

Egy átfogó tanulmányban a bodzák vírusellenes hatását vizsgálták, az influenza, madárinfluenza, a HIV és a herpesz esetében is jelentősen csökkentette a vírusok számát, ami flavonoidtartalmának köszönhető. Naponta 1-3 csészével akármeddig iható.

Csipkebogyótea

A csipkebogyótea C-vitamin-tartalma miatt hatékony immunerősítő, vizsgálatok is alátámasztották, hogy kiváló az influenza és a nátha tüneteinek enyhítésére. 2-3 gramm szárított csipkebogyót 5-6 órán keresztül áztass hideg vízben, hogy kioldódjanak a hatóanyagok. A hideg tea hűsítő frissítőként szolgál lázas betegeknek, naponta 1-3 csészével fogyasztható.

Szurokfűtea

A szurokfű, vagy oregánó bizonyítottan antivirális hatással rendelkezik, amit a benne található flavonoidnak és floroglucin-származékoknak köszönhet, a megfázás és influenza tüneteit is hatékonyan csillapítja. Mivel nagyon erős vírusölő szer, gyermekeknek hároméves korukig nem ajánlott a fogyasztása. 15 percig áztass egy evőkanálnyi szárított oregánót 2-3 liter vízben, majd szűrd le.

teagy3

A kúraszerűen alkalmazott gyógyteafogyasztás előtt érdemes konzultálni kezelőorvossal. Az erősödő tünetek mellett alkalmazásuk nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, csak kiegészítőként szolgálhatnak.

(Forrás: femina.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek