Nyomtatás

Kend az arcodra a sütőtököt, nem bánod meg!

445

Hűvös délutánokon igazán jól esik egy kis frissen sült, illatos sütőtök. Sok értékes tápanyag van benne, amely belülről hat. De remekül hasznosítható külsőleg is, ha az arcodra kened.

Készíthetünk a sütőtökből levest, süteményt, de akár lattét is. Finom ízével igazi jó hangulatot teremt, miközben sokat tesz az egészségünkért. Azonban a bőrünkön is alkalmazhatjuk, hálás lesz érte.

Tele van hasznos tápanyaggal
Ragyogóvá teszik a benne lévő A-, B-, C- és E-vitaminok. De mindezek mellett gyulladáscsökkentő, megnyugtatja az irritált bőrt. Ráadásul hatékonyan tünteti el a sötétebb foltokat is. Mindezekért érdemes a sütés előtt egy kis nyers tököt elmenteni és felkenni az arcunkra addig, amíg megsül a többi.

Így készíts maszkot belőle
A sütőtökös arcmaszkhoz pedig szükséged lesz két púpozott evőkanálnyi apróra reszelt nyers sütőtökre, egy tojásra és két teáskanál mézre. A sütőtököt érdemes lereszelni apró lukú reszelőn, vagy turmixgépben apróra vágni. Ez utóbbi esetben tedd hozzá a többi hozzávalót is, és szinte krémes állagú masszát kapsz.

A keveréket pedig csak fel kell kenni az arcunkra és ott hagyni legalább negyed órára. Ezután mosd le alaposan az arcod és töröld meg. Ismételd meg az egész eljárást hetente egyszer-kétszer, és hamarosan látni fogod az eredményét.

(Forrás: ridikul.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek