Nyomtatás

Dupla DVD-n Ákos tavalyi Aréna-koncertje

452

A kiadványon a két est valamennyi dala szerepel számos extrával, az idei Aréna-koncertet viszont a járványveszély miatt jövő december 11-re halasztották.

Dupla DVD-n jelentette meg tavalyi dupla telt házas Aréna-koncertjét Ákos, aki 2019 decemberében már ötödik alkalommal adott dupla koncertet Magyarország legnagyobb előadótermében. A két DVD-n a két est valamennyi dala szerepel, a felvételt összesen harminc kameraállásból rögzítették, az anyag három hangnormával hallgatható. A digipak-csomagolású kiadványon számos extra található, köztük werkfilmek, feliratok, rejtett videó és egy kísérőfüzet Fazekas István fotóival.

"Méltó lenyomata a tavaly decemberi Aréna-előadásunknak, komplex anyagot kap a kezébe, aki megvásárolja a DVD-t" – mondta Ákos az új kiadványról, amelyen ő énekel és gitározik, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszik, Madarász Gábor gitározik, Kálló Péter basszusgitározik, Bánfalvi Sándor dobol. Ugyanakkor azt is hozzátette, az igazi koncertélményt sosem adja át a felvétel.

"Nem adható vissza szerintem a koncertélmény, csak egy lenyomatát adja a hangulatnak, de az élő koncert élményét nem pótolja semmi. Sokszor felvetődik az igény, és néha engedünk is a nyomásnak, hogy a koncertünket élőben, streamingtechnológiával elérhetővé tegyük, de azért nem szeretem, mert azt a hamis illúziót táplálja a nézőbe, hogy a koncerten jelen van. De aki volt már koncerten, az pontosan tudja, hogy jelen lenni az teljesen más, mint egy felvételt megnézni" – mondta az előadóművész.

A folytatásról is beszélt, mint fogalmazott, "tervezni most is lehet koncertet, csak megvalósítani nehéz".

A 2020-as idényre húsz nagyszabású előadás terveztek, köztük olyan helyszíneken, mint a Budapest Park vagy a Volt Fesztivál. Ezek az idén mind elmaradtak, de nem végleg, jövő évi dátumokra került szinte az összes fellépés. Hasonló sorsra jut az idén december 12-re meghirdetett Aréna-koncert is, amelyre már több ezer jegyet értékesítettek, noha a reklámkampány el sem indult.

"Írtam egy tiszteletteljes levelet Müller Cecília asszonynak, hogy nyilatkozzon, milyen esélyei vannak annak, hogy december közepén egy ilyen nagyszabású koncert megvalósuljon. Ő egy meglepően gyors és udvarias válaszban jelezte, hogy ezt nem javasolja" – idézte fel Ákos, és mivel a jelenlegi szabályozás zenés-táncos rendezvények esetében 500 fő részvételét engedi meg, vagy pedig ültetett koncertet lehet rendezni ennél több nézőnek, ezért dönteniük kellett.

"Mi úgy döntöttünk, hogy mivel 500 főnél többen kívánkoznak a koncertjeinkre, és ültetett előadást inkább a színházi fellépéseinken tudunk elképzelni, ezért új dátumra tettük át az idei Aréna-koncertet: 2021. december 11-én lesz" – jelentette be az énekes-dalszerző. Az eddig megváltott jegyek ide érvényesek, aki pedig szeretné inkább visszaváltani, a vásárlás helyén 30 napig még megteheti.

Addig sem unatkoznak, amíg ismét színpadra tudnak állni, Ákos felidézte, hogy a tavaszi pandémiás időszakban is komoly karanténkoncert- és egy karanténnapló-sorozattal töltötte az időt, és a 22 epizód sokórányi néznivalót adott a rajongóinak.

"Valószínűsítem, hogy kreatív munkával telik majd az az időszak is, ameddig nem tudunk koncertezni, de a most születő novellák és dalok mellett leginkább arra koncentrálunk majd, hogy mikor kezdhetjük meg végre a koncertidényt, reményeink szerint jövő tavasszal, és hogy ott milyen produkcióval lépünk a közönség elé" – mondta a közeljövő terveiről Ákos.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek