Nyomtatás

Hatékony védelem a meleg ellen

581

A várva várt nyár végre megérkezett, és vele a kánikula is. A meleg elleni védekezés hatékonysága azonban nagyban múlik a nyílászárók minőségétől, és az árnyékolás fajtájától. A hatékony árnyékolástechnikával ellátott nyílászárók ugyanis akár 5-6 fokkal csökkenthetik az otthonunk hőmérsékletét, és a téli fűtésszámlán is jelentősen spórolhatunk velük.

„Az új, jobb minőségű nyílászárók önmagukban is védenek a hőtől, de a külső árnyékolással kiegészítve igazán hatékonyak. A benti árnyékolás, amely legtöbbször sötétítőfüggöny, roletta vagy reluxa, nem oldja meg olyan hatékonyan a hő és fény kizárását, mint a külső árnyékoló eszközök. Az utóbbiak, mint a redőny, zsaluzia és napháló az ablaküveg felmelegedését is megakadályozzák” – tudtuk meg Arrasz Imrétől, a Delta Building Kft. cégvezető-tulajdonosától.

Szakszerű, teljes körű ablakcserét szeretne? Kérjük kattintson ide!

Nemcsak kényelem, hanem költség szempontjából is jelentős különbség érhető el a megfelelő árnyékolástechnikával. A külső árnyékolással nyáron akár 5-6 Celsius-fokkal csökkenthető az otthonunk hőmérséklete, míg télen 20-30 százalékkal mérsékelhető a lakás energiafogyasztása. Bár az ablak- és ajtócserét sokan csak az őszi-téli szezonban érzik aktuálisnak, valójában a tavaszi-nyári időszak a legkedvezőbb erre. Így nemcsak a fűtési szezonra készülünk fel időben, hanem már a nyári meleg ellen is hatékonyan védekezhetünk.

Szakszerű, teljes körű ablakcserét szeretne? Kérjük kattintson ide!

Az ablakcsere esetén érdemes az elején megtervezni az árnyékolás fajtáját is, hiszen a munka és a vele járó felfordulás is csökkenthető, ha egyszerre kerülnek kivitelezésre. Érdemes olyan céget választani, amely a helyreállítási szakipari munkákat is el tudja végezni, így további kényelmetlenséget és költséget spórolhatunk meg. „A redőnyök és zsaluziák esetén külső, belső vagy vakolható külső tokos változatból is választhatunk, és érdemes a szúnyogháló beépítését is megfontolni – árulta el a cégvezető. A zsaluzia és motoros redőny a legkeresettebb, kényelmes, elektronikusan vezérelt árnyékolástechnikai megoldás.” A szúnyogok, legyek és egyéb rovarok bejutását is megakadályozó lehúzható, vagy fix szúnyogháló beépítését is érdemes az ablakcserével együtt szereltetni, a teljes kényelem érdekében.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek