Nyomtatás

Etesd a dokit! - séfek, ételküldők, burgerezők fogtak össze az egészségügyi dolgozókért

796

Pár hét múlva több ezer beteget ápolni megterhelő lesz, az egészségügyben dolgozóknak vitaminokban gazdag étrendre lesz szükségük – hívja fel a figyelmet az Etesd a dokit! Facebook-közösség, amely kedden indult, és mostanra 1100-ra nőtt tagjainak száma.

A csoport azért jött létre, hogy a koronavírus-járvány idején is megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a fokozott veszélynek kitett, leterhelt egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok, ápolók és idősgondozók.

A csoport Facebook-oldalán leginkább szakácsok, éttermek, konyhák, beszállítók, marketingesek jelentkezését, továbbá nagyobb hűtőket és hűtőkocsikat várnak, de olyan emberek segítségére is számítanak, akik a logisztikában vagy akár a csomagolóanyagok beszerezésében jártasak. Legfőképp azonban azokra a kapcsolatokra van nagy szükség, akiken keresztül meg tudják szervezni, hogyan lehet eljuttatni az ételt közvetlen az egészségügyi dolgozóknak.

A csoporthoz már csatlakozott többek között a kifli.hu, amely hetente 100 ezer forint értékben ajánlott fel élelmiszeradományt; a Déli Part BBQ csapata pedig újra összerakta a konyhát, hogy a siófoki mentőállomást burgerekkel és szendvicsekkel lássa el. A komáromi ZAX csokoládéműhely bonbonokkal gondoskodik a helyi orvosok apróbb örömeiről, a debreceni Pepito Pizza Bár pedig pizzákkal szeretné segíteni a helyi kórház dolgozóit – olvasható az ötlet egyik kezdeményezője, Jókuti András, Világevő gasztroblogger posztjában. A másik ötletgazda Keve Márton, a világ legjobb éttermeit megjárt, és nemrég hazaköltözött chef, aki saját munkáját kínálta fel, így naponta már 50-100 adag ételt is el tudnak készíteni.

"Abszolút elsődleges szempont a biztonság. Az éttermeknek a HACCP (élelmiszerbiztonsági rendszer) kívánalmainak kell megfelelnie, a szakácsok védőfelszerelésben (szájmaszk+kesztyűben) főznének" – teszik hozzá felhívásukban a szervezők.

A csoporthoz bárki csatlakozhat, aki segíteni szeretne. A felajánlásokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emal-címen várják.

Etesd a dokit! Facebook-közösség

Forrás: tarvelo.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek