Nyomtatás

Öngondoskodás, 2021. október 6.

2021-07-05 590

Kezd talpra állni a világgazdaság a koronavírus okozta negatív spirálból. Bár a pandémia elején úgy tűnt, a megtakarítások is megsínylik a járványt, a félelem rövid éltűnek bizonyult: ahogyan a világban, úgy Magyarországon is jelentősen nőttek a lakossági megtakarítások.

Az állampapírokban lévő lakossági vagyon közelíti a 10 ezer milliárd forintot, de a befektetési alapok, bankbetétek, részvények és nyugdíjcélú megtakarítások állománya is nőtt. Utóbbiaknak jó hír lehet, hogy állami versenytárstól egyelőre nem kell tartaniuk a piacon, a nyugdíjkötvény ötletét ugyanis elkaszálta a kormány. De képes lesz a nyugdíjcélú megtakarítások piaca megtörni az eddigi sikertelenséget és megszólítani a fiatalabb korosztályt? Mi lesz a jóléti alapok ötletének sorsa?

A koronavírus-járvány közepette új csúcsra ugrott a privátbankokban kezelt vagyon is, az ügyfélszerzést azonban jelentősen megnehezítette az új, online világrend. Milyen várakozásokkal tekint a jövőbe a privátbanki szektor: vajon eljön még a privátbankárok és személyes találkozók kora vagy jobb felkészülni egy virtuális jövőre? Lesznek érdemi ügyfélszerzések vagy rövid távon inkább csak a meglévő ügyfelek vagyonbővülése hajtja majd a szekeret?

Mindemellett a lakossági fogyasztás beindulása is új kihívás elé állítja az öngondoskodási és megtakarítási piacot: mi lesz a pandémia során felhalmozott extra megtakarítások sorsa? Milyen eszközökkel tudják a piaci szereplők ösztönözni a hosszú távú megtakarítást? A digitalizáció és online ügyfélkiszolgálás hoz majd ebben változást? Vagy nem is a pénzköltés lesz a hagyományos piaci szereplők nagy problémája, hanem a pandémia során még nagyobb figyelmet kapó fintechek és online befektetési szolgáltatók?

Számos izgalmas kérdés, amelyekre a megtakarítási és öngondoskodási piaci szakemberek segítségével keressük a választ a Portfolio Öngondoskodás 2021 konferenciáján.

Időpont: 2021. október 6.
Helyszín: Marriott Hotel, Budapest
További információk: portfolio.hu

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek