Nyomtatás

Zöldgazdaság, 2020. november 20.

2020-10-14 426

A klímaváltozás témáját nem csak a politikusok és az aktivisták kapták fel, de a befektetők is egyre inkább látnak benne fantáziát és ezt a COVID-járvány csak még inkább felerősítette. A klímaváltozás elleni harc és a fenntartható fejlődés belépett a pénzügyi, azon belül is a befektetések világába.

A zöld cégek részvényeinek árfolyamát egyebek mellett az a nemzetközi trend is magasan tartja, hogy egyre több alapkezelő és intézményi befektető dönt úgy, nem fektet többé olyan cégek papírjaiba, amelyek nem támogatják a fenntartható fejlődést. A klímaváltozás hatásaira, a környezetvédelemre fittyet hányó vállalatok eközben azzal szembesülhetnek, hogy sorra veszítik el a megrendeléseiket, csökken a forgalmuk, és a befektetőknél is eladósorba kerülnek a papírjaik. Hosszabb távon ezek a tendenciák a kisebb vállalatokat is arra fogják ösztönözni, hogy felülvizsgálják saját fenntarthatósági szemléletüket és pénzügyeiket.

A Napi.hu első zöldgazdaság konferenciáján részt vevő cégvezetők, befektetők és tőkepiaci szakemberek első kézből értesülhetnek majd a zöld pénzügyek aktualitásairól, a vállalati fenntarthatóságról és azokról a befektetési lehetőségekről, amelyek előbb vagy utóbb a klímasemleges technológiák irányába mozdítják el a gazdaság minden egyes területét.

Időpont: 2020. november 20.
Helyszín: online
További információk: konferenciak.napi.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek