Nyomtatás

Öngondoskodás, 2020. november 20.

2020-07-22 1035

Kerek évszámot ünnepel idén a Portfolio Öngondoskodás konferencia, idén ugyanis már 10 éve, hogy a legforróbb öngondoskodási és megtakarítási témákat hozza el résztvevői számára az egyik legismertebb magyar öngondoskodási rendezvény.

Pár hónap alatt nagyot fordult a gazdasági és társadalmi élet a koronavírus globális elterjedésével. Mindez a kieső jövedelmeken és piaci hatásokon keresztül a magyar megtakarítási és öngondoskodási hajlandóságot is érinti.

Érdekes és sok szempontból vízválasztó időket él mostanság meg a magyar öngondoskodási piac. A lakossági állampapírok térnyerése teljesen átrajzolta a szektor jövőbeni kilátásait és jövedelmezőségét, nő a lakosság megtakarítása, de ennek jelentős részét az állampapírok viszik el, miközben folyamatosan új csúcsot dönt a készpénzállomány, és egyelőre bizonytalan az is, mi lesz a nyugdíjcélú megtakarítások sorsa. Különösen izgalmas kérdések ezek most, a koronavírus árnyékában: az utóbbi időben megdönthetetlennek tűnő lakossági állampapírpiac is beleremegett a koronavírusba, a befektetési alapok jelentős pénzeket vesztettek nemcsak a piaci veszteségeknek, hanem a tőkekivonásoknak köszönhetően is, mindemellett a nyugdíjcélú megtakarításoknak is jelentős veszteségeket kell ledolgozniuk.

Ha mindez nem lenne elég, az egyre szigorúbb szabályozói elvárások és szabályok mellett az újonnan megjelenő piaci szereplők és fintechek is komoly fejtörést okoznak a hagyományos piaci szereplők számára. Az biztos, hogy ha egyvalamire rávilágított a koronavírus, az az, hogy a digitalizációban van a jövő.

Az eseményen olyan kérdésekre keressük a választ, mint hogyan tudják levetkőzni a koronavírus okozta negatív hatásokat a szolgáltatók a magyar megtakarítási és öngondoskodási piacon, milyen digitalizációs irányok jelentik a jövőt, mi lesz a nyugdíjcélú megtakarítások sorsa, képes-e megújulni a szektor és érdemben felvenni a harcot a lakossági állampapírok kiszorító hatásával, illetve milyen trendek jellemzik az egyre nagyobbá váló privátbanki szektort. Számtalan izgalmas kérdés, melyekre döntéshozóktól, a pénzügyi szektor meghatározó vezetőitől és a megtakarítási piac szereplőitől választ kaphat konferenciánkon.

Időpont: 2020. november 20.
Helyszín: Marriott Hotel
További információk: portfolio.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek