Nyomtatás

Autentikus roma klub nyílt Budapesten

514

„Like the gypsies": Budapest új kultúrklubjában mindenki átélheti a roma életérzést.

A klub bemutatkozó eseményét április 13-án rendezték. A „Like the gypsies" kultúrklubba bárki ellátogathat, akit érdekel a cigány kultúra, és egy igazi családias légkörű, színes programokkal teli eseményen szeretne részt venni.

A klub és az ötlet megálmodója egy autentikus roma család, akik otthonos környezetben szeretnék átadni az embereknek az igazi, kultúrájukra jellemző életérzést. „A családommal szívvel-lélekkel alkottuk meg ezt a helyet, ahol ellátunk mindenkit autentikus ételekkel-italokkal, szórakoztató és kulturális programokkal. A célunk az, hogy két óra erejéig bárki igazi romának érezhesse magát. A helyet a szlogenünk nagyon jól jellemzi, miszerint „Isten hozott a családban" hiszen mi úgy gondoljuk, hogy a roma közösség egy nagy és összetartó családot alkot", mondta Rácz László, a kultúrklub kreatív producere és ötletgazdája.

A programsorozat helyszíne a VII. kerületben található, amely stíluselemeivel és berendezésével mindenkit egy teljesen más világba repít. A program egy informális film bemutatásával indul, majd azt követi egy jazzes cigányzenei blokk, amelyet elismert művészek adnak elő a vendégek számára.

A résztvevőket autentikus és bőséges ebéddel kínálják, a program végén a vendégek megismerhetik a jövendőmondás és áldásadás rituáléját, emellett különleges játékokkal is készülnek számukra, többek közt kocka- és kártyajátékokkal.

| Forrás és fotó: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek