Nyomtatás

Újra kinyit a szegedi Móra Ferenc Múzeum

394

A téli szünet után szerdán nyit újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum központi épülete, a közgyűjtemény kiállítóhelyei, a Fekete ház és a Vármúzeum már szombattól látogathatók – közölte Fogas Ottó igazgató hétfőn.

A szakember a közgyűjtemény tervezett tárlatairól tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a múzeum központi épületét több lépésben nyitják meg. Az energiatakarékossági intézkedések miatt a múzeum több mint két hónapig zárva tartott, így a legutóbbi nagy sikerű, a cowboyok és indiánok legendás világát bemutató kiállítás bontását is csak most tudták elkezdeni.

Szerdától már láthatók a múzeum állandó tárlatai: a névadó életét és munkásságát bemutató Móra Rengeteg című és a természettudományi kiállítás. Emellett óránként induló vezetett séták indulnak a közgyűjtemény természettudományi, régészeti és néprajzi látványtáraiba, ahol több ezer tárgyat ismerhetnek meg az érdeklődők.

Áprilisban két időszaki tárlattal várják a vendégeket a Kultúrpalota földszintjén. A Kövér Béla Bábszínházzal együttműködve interaktív színháztörténeti kiállítást rendeznek a gyerekeknek. Egy kamaratárlaton pedig Giorgio Vasari a közelmúltban Rómában bemutatott Angyali üdvözlet című táblaképe látható.

Májusban az ókori Kínáról nyílik nagyszabású tárlat a Móra Ferenc Múzeum központi épületében. A kiállítás középpontjában az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonák állnak

| Forrás és fotó: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek