Nyomtatás

Új robotok a vendéglátásban

385

Az amerikai startup fejlesztése, amely önállóan szolgál fel ételeket, a pincérek munkáját hivatott segíteni.

A kamerákkal és lézeres érzékelőkkel felszerelt robot hasonlóan az intralogisztikában elterjedt autonóm mobil robotokkal, biztonságosan navigál szűk helyen is, irányt vált vagy megáll, ha erre biztonsági szempontból szükség van. A kiszolgáló robot az egészségügyben is jól használható - írja a Store Insider.

Egy kanadai startup, a Roboeatz mesterséges intelligencián alapuló autonóm robotkonyhákat fejleszt éttermek, repülőterek, egészségügyi intézmények és élelmiszerboltok számára. Az ARK 03 nevű robot szabadalmaztatott szoftvert használ a konyhai feladatok autonóm működéséhez, beleértve a meleg és hideg ételek tárolását, tálalását, majd a felszolgálást követő tisztítást és fertőtlenítést is automatikusan végzi el. A rendszer automatikus rendelést és készletellenőrzést tesz lehetővé, monitorozza az összetevők készletét, és automatikusan adja le a rendelést a nagykereskedőnek a kifogyó áruk listájáról. A robotizált megoldás így hatékonyabban és minimalizált emberi beavatkozással teszi lehetővé az ételkiszolgálást. 

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek