Nyomtatás

Elstartolt az első Szamos Mátyás tányérdesszertverseny

410

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND első alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele – Szamos Mátyás tányérdesszertverseny” elnevezésű versenyét.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának közreműködésével első alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele – Szamos Mátyás tányérdesszertverseny” elnevezésű versenyét, melyre vállalkozó kedvű szakácsok/cukrászok/pékek/háziasszonyok jelentkezését várják.

A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes elmondta, hogy gyerekkorában étkezések alkalmával a szülei azt tartották, hogy a gyomrában biztosan külön rekesz van az édességnek, mivel a többi már régen megtelt, de az édességből még bármennyi jöhetett, annak érdekes módon mindig volt helye.

Ezt követően Kelényi-Szamos Gabriella ügyvezető tulajdonos a Szamos Marcipán képviseletében köszöntötte a jelenlévőket.

Endrédi Zsolt, az art’Otel Budapest konyhafőnöke elmondta, hogy a szakács mesterképzés ötödik eleme a tányérdesszert. Ez teljesen más, mint egy cukrászdában kapható sütemény, ugyanis ott kapunk egy tortát, a tányérdesszerteknél pedig lehet játszadozni ízekkel, színekkel, textúrákkal, kombinációkkal, a hideg és meleg alapanyagokkal, különböző díszítések kerülhetnek a tányérra. A tányérdesszert a játékosság kimeríthetetlen tárháza, ahogy azt a kollégák elkészítik, feltálalják, nagyon jól tükrözi szakmai kreativitásukat.

Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök egyesületének elnöke elmondta: az éttermek desszertkínálatának beszűkülése okán döntöttek a verseny megrendezése mellett, hiszen ez a fajta edukáció kiválóan illik a Magyarország étele programjukhoz. Ezért is hirdetik most meg programon belül, mégis önálló versenyként.

A teljes cikk: Elstartolt az első Szamos Mátyás tányérdesszertverseny

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek