Nyomtatás

Rossz hír a téli sport szerelmeseinek: ezek a hazai sípályák biztosan nem nyitnak ki idén

635

Kilenc hazai sípályán van működőképes felvonó, ezek közül hármon biztosan nem lehet idén síelni – közölte a Síelők.hu. A bérletárakról még nem érkezett infó, de azt már tudni lehet, mely sípályákon nem indítják be a lifteket.

Jelenleg 9 hazai sípályán van működőképes felvonó, ezek közül három helyen biztosan nem lesz síszezon, de ennek oka nem az energiaárak drágulása - írta a Síelők.hu.

A Kékestetői Sícentrum technikai okok miatt nem tud kinyitni

Ahogy a lap megjegyezte, a történet hosszú és szövevényes, de a lényeg, hogy nem tudják megoldani a a Kékestetőn a hóágyúk vízellátását, ezáltal a sípályák behavazását. A mátrai síterep már a 2021-22-es szezonban sem tudta fogadni a síelni vágyókat, csak a síiskola mini köteles felvonója üzemelt fenn a Toronynál.

Kékestető sítérképe: csak az 5-ös számmal jelzett tanulólift fog működni.

Végtelenül szomorú ez, ismerve a hely kivételes adottságait. Az 1014 méteres Kékestető az ország csúcsa, innen indult egykor hazánk leghosszabb, és sokak szerint a legjobb sípálya, melyen egykor a Veronika-réten túl egészen Mátraházáig csúszhattunk. Ez sajnos már úgy tűnik, örökre a múlté.

- írták.

Dobogókő évek óta hóhiánnyal küzd, a síelés lehetőségét csak intenzív hóágyúzással lehetne újrateremteni. Jelenleg átmeneti állapot van, a régi liftet már megszüntették, de új építése még nem kezdődött meg, tehát itt biztosan nem lesz idén síszezon. A régi tányéros felvonó oszlopai még állnak, de a drótkötélpályát és a fordítókorongot lebontották. A közeljövőben ülőlift építését, hóágyúrendszer üzembe helyezését és további fejlesztéseket terveznek itt.

A szilvásváradi kis sípálya sem fog megnyitni 2022/23 telén

A többi hazai pálya, Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút és Pécs készülnek a téli szezonra. Nagy lehetőséget kaptak a magyarországi síterepek (is) azáltal, hogy hosszabb lesz a téli szünet: december 22-től január 8-ig fog tartani. Január első hetében biztosan a szokásosnál is többen keresik majd fel a sípályákat.

| Forrás: hellovidek.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek