Nyomtatás

Bezárt Budapest 132 éves cukrászdája a megugrott rezsi miatt

432

Bezárt a legendás Hauer Cukrászda a Rákóczi úton, mert üzemeltetői nem bírják fizetni a megnövekedett költségeket. A hírt közösségi oldalukon jelentették be.

A cukrászda saját Facebook-oldalán a gazdasági környezettel indokolta, hogy miért kénytelenek bezárni. A hétfő éjjel kitett posztban nemcsak a megnövekedett energia- és alapanyagárakat nevesítik, hanem a csökkenő turizmusra és vendégszámra is hivatkoznak.

Eredetileg 1890-ben nyílt ezen a helyen cukrászda, majd amikor néhány évvel később a tulajdonos, Kasselik Nándor meghalt, az özvegye hozzáment egy bizonyos Hauer Rezsőhöz, aki elképesztő ütemben fejleszteni kezdte a boltot. A cukrászdához uzsonnaterem, aztán egy csokoládé- és bonbonüzem kapcsolódott, végül egy labirintusszerű, három szintes komplexummá fejlődött.

Az államosítás aztán a Hauert is utolérte, egy ideig a cégtáblán sem szerepelhetett a legendás cukrász neve, hanem a közeli színházról Erkelre keresztelték a cukrászdát. A rendszerváltás után több tulajdonosváltáson is átesett az üzlet. 1991-ben tégláig lebontották, majd egy évtizedre bezárták. 2002-ben ismét megnyitott a gyönyörűen felújított bolt, de csak néhány évre, hogy aztán végeláthatatlannak tűnő jogi viták miatt ismét bezárjon.

2017-ben sikerült újranyitni, miután az új tulajdonosok megszerezték a Hauer név használatát, és elhatározták, hogy visszahozzák a régi cukrászda fényét.

Most megint egy legendás hellyel kevesebb lett Budapesten, a városba látogató turisták bánatára (is).

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek