Nyomtatás

Jön a növényi alapú méz

356

Szlovén-amerikai együttműködés eredménye a méhek bevonása nélkül készült méz - írja a Store Insider.

Januártól több európai országban is elérhetővé válik a „méhmentes” méz, azaz a termék növényi alapú változata.

A világ egyik legnagyobb, bioélelmiszer-gyártó vállalata, a szlovén Narayan Foods tervei szerint januártól több európai országban is elérhetővé válik a növényi alapú mézalternatíva, amely sem szirupot, sem koncentrátumot nem tartalmaz, ízben és állagban viszont felveszik a versenyt a hagyományos mézekkel. A Narayan Foods együttműködő partnere a szintén kaliforniai, több díjat is nyert élelmiszer-technológiai cég, a MeliBio.

A termék különlegessége, hogy nem csak ízre és kinézetre méz, hanem beltartalmi értékei is ugyanazok: immunerősítő, bioaktív és prebiotikus hatóanyagokat is tartalmaz.

A méhek bevonása nélkül készült vegán mézalternatíva nem tartalmaz növényvédő szereket, és Clostridium baktériumokat sem, azaz csecsemők és kismamák is fogyaszthatják. Az európai piacokra szánt mézhelyettesítőt a kontinensen gyártják majd és januártól lesz elérhető egyes országokban.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek