Nyomtatás

Szelfipontok és lila padok is kerültek Budapest első levendulaparkjába

351

Néhány nappal ezelőtt megnyitott az Újpesti Levendulapark a Szilas-patak partján kialakított zöldterületen, ahol 5800 tő levendula és 1400 más évelő növény mellett sétálóösvények, szelfi- pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák és napelemes térlámpák várják a látogatókat.

A mindenki számára nyitott, ingyenesen látogatható terület Újpest és a főváros első levendulaparkja is egyben, ahol a káprázatos virágok mellett számos pihenőalkalmatosság is helyet kapott.

A területet sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák, napelemes térlámpák, közel 5800 tő levendula és 1400 más évelő növény díszítik.

A park ideális helyszín egy sétához, beszélgetéshez, vagy egyszerűen csak egy kis pihenésre. A látogatók közül sokan érkeznek gyalog, biciklivel és kutyával is, hogy megcsodálják és megérezzék a levendulaillatot.

A terület estére sem zár be, hiszen az odatelepített 5 napelemes térlámpáknak köszönhetően sötétedés után is biztonságos.

És hogy mi lesz elvirágzás után a levendulával? Az önkormányzat tervei szerint az Újpesti Szociális Foglalkoztató megváltozott munkaképességű munkatársai illatzsákokat fognak készíteni a lemorzsolt virágokból, melyeket aztán szétosztanak a lakosság között.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek