Nyomtatás

Kortárs művészeti múzeum nyílt egy Andrássy úti villában

328

Az egykori Rausch-villában kialakított, ezer négyzetméteres Q Contemporary Múzeum tulajdonosa egy hongkongi üzletasszony és műgyűjtő, Queenie Rosita Law. A múzeumot Szijjártó Péter külügyminiszter nyitotta meg.

A tárcavezető a Queenie Rosita Law üzletasszony és műgyűjtő által alapított Q Contemporary Múzeum budapesti megnyitó ünnepségén hangsúlyozta: Magyarország az elmúlt évtizedben kiszámítható, stabil és kölcsönös tiszteletre épülő kapcsolatrendszert hozott létre Kínával és azon belül Hongkonggal az "egy ország, két rendszer" elvét tiszteletben tartva.

Szavai szerint az Andrássy úton álló volt Rausch-villában ezer négyzetméteren kialakított kiállítótér új színt hoz Budapest amúgy is pezsgő művészeti életébe, lehetőséget teremtve a kortárs magyar művészek számára, hogy megtalálják az utat a világ nagyközönsége felé.

qui2
Hozzátette, az egymástól sok ezer kilométerre lévő és teljesen eltérő kulturális örökséggel rendelkező országok esetében különösen fontosak a hídépítők, ezért megköszönte Queenie Rosita Lawnak és férjének, hogy rengeteg időt, energiát és pénzt fektettek a kétoldalú kapcsolatrendszer emberi lábának megalapozásába.

Végül pedig arra is kitért, hogy a család cégcsoportja a magyar fővárosban hozta létre közép-európai főhadiszállását, és ennek kapcsán ígéretet tett arra, hogy a kormány a mostani példátlan nehézségek ellenére is mindent meg fog tenni Európa legversenyképesebb beruházási környezetének biztosítása érdekében.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek