Nyomtatás

Megújult a Fradi Múzeum

457

Az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián időszaki emlékkiállítást kapott a Groupama Arénában.

„Az egyedülálló múzeumban a múltunkat mutatjuk be, de a jövőnek építettük” – emelte ki köszöntőjében Kubatov Gábor, az FTC elnöke, megnyitottnak nyilvánítva a létesítményt, amely 2015-ben hivatalos múzeumi státuszt kapott, az elmúlt hónapokban pedig teljes megújuláson, átalakuláson ment keresztül.

Az elnök példa nélkülinek mondta, hogy egy múzeumban egyidejűleg kapjon helyet a legjobb európai futballistaként Albert Flórián által kiérdemelt Aranylabda, a Ferencvárosi TC nemzetközi sikereit megörökítő több serleg, világversenyes győzelmek megannyi emléktárgya, köztük olimpiai aranyérem is. Kubatov Gábor szerencsés egybeesésről is szólt, hiszen éppen június 23-án, 1965-ben ezen a napon nyerte meg az FTC a Vásárvárosok Kupáját, amelyet a magyar futballtörténelem egyik legnagyobb sikerének minősített.

Tobak Csaba múzeumigazgató kitért rá, hogy elengedhetetlenné vált a fejlesztés, már csak azért is, mert eddig a szurkolók nehezebben jutottak be az intézménybe, az új, utcafronti bejárattal azonban az új Fradi Múzeum már közvetlenül fogadhatja a látogatókat a Groupama Aréna földszintjén.

A múzeumban helyet kapott az FTC történetét végigkísérő idővonal, felvonulnak a legjelentősebb sporthistóriai ereklyék, a „Legek fala” a ferencvárosi labdarúgáshoz köthető legjelentősebb rekordok, illetve csúcstartók előtt tiszteleg. Láthatók továbbá nyolc Fradi-korszak tipikus futballfelszereléseit, tárgyi emlékeit őrző retró öltözőszekrények, van a különösen emlékezetes gólokat bemutató vetítőterem is, és a múzeum központi terében felsorakoztatott klubtrófeák között díszeleg Albert Flórián Aranylabdája.

| Forrás: hvg.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek